To lokale stjerneskudd er tent

HÅP: Eirik Larsson og Andreas Dybevik er to av de lokale håpene foran årets fotballsesong. Foto: Frode Olsen

Andreas Dybevik og Eirik Larsson spilte så sent som forrige uke med flagget på brystet. De unge landslagspillerne kjemper for alvor om en fast plass på laget.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

UNGE KREFTER: Sandnes Ulf har flere lokale talenter som har tatt steget opp fra junioravdelingen. Foruten Larsson og Dybevik var både Mikal Jacobsen, Axel Kryger og Jon Petter Stangeland med på de siste forberedelsene inn mot seriestarten.

I tillegg har klubben Egil Selvik på lur, men keeperen er under opptrening etter en skade han pådro seg i albuen under trening.

Økte treningsdoser

De to som reelt ligger tettest inn mot laget er Eirik Larsson og Andreas Dybevik. Begge er midtbanespillere, og kan brukes i flere posisjoner. Førstnevnte har i flere år gjort godt fra seg på venstrekanten i 4-4-2.

– Jeg har fått mye spilletid i treningskampene. Det er jo et godt tegn. Bengt Sæternes har også prøvd meg i den offensive midtbanerollen. Det har både vært kjekt og lærerikt, sier han.

Begge forteller at de har fått godt betalt for den økte treningsmengden i vinter. For Dybevik har styrketrening og økt løpekapasitet ført til at han også kan beherske andre posisjoner enn sentral midtbane.

– Jeg har forsøkt meg som indreløper. Det har gått fint. Vinterens treningsdoser har gitt meg godt betalt. Det samme tror jeg hele spillerstallen vil dra nytte av i sesongen, forteller Dybevik.

I løpet av vinteren har begge spillerne fått gleden av å spille kamper for Norges U18-landslag. Den selvtilliten ønsker de å forvalte inn mot Sandnes Ulf. Selv kjenner de på en mulighet for å spille flere kamper i OBOS-ligaen.

– Jeg har tro på at både Eirik og jeg kommer til å spille langt mer for A-laget enn i fjor. Axel Kryger har også fått mye spilletid denne vinteren, men han kjemper mot to rutinerte og gode stoppere.

Må gripe sjansene

Som for alle spillere så handler det for de to stjerneskuddene å gripe sjansen når den kommer. Mulighetene må ifølge Dybevik også omfavnes i hverdagen.

– Vi har jobbet godt i vinter, og for oss handler det også om å utnytte sjansene som ligger i å vise seg fram på hver trening. Det tror jeg vi stort sett har klart, sier Dybevik.

Med seriestart like om hjørnet slippes det naturligvis opp fra de tyngste øktene. Det er trolig Larsson og Dybevik ikke alene om å være glade for. Nå er det finpussen som gjenstår.
– Det var jammen tungt en periode i vinter da vi trente som mest, men vi kjenner jo nå at vi får tilbakebetalt med formutløsning, sier de.

Snakker ikke om opprykk

Mange regner Sandnes Ulf, IK Start og Bodø/Glimt som favoritter i divisjonen, men ungguttene tror det blir viktig å ikke tenke så veldig mye på tabellplassering og antall poeng i november.

– Jeg tror på det å fokusere inn mot neste kamp og kommende treningsuke. Hvis vi klarer det, er sjansene gode. Så får vi telle opp poengene når den tid kommer, sier Dybevik.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...