To sandnesbedrifter utmerket seg under Gaselle-kåring

ANDREPLASS: Zimmermann AS ble tirsdag kåret til Rogalands nest beste Gaselle-bedrift av Dagens Næringslivs sjefsredaktør Amund Djuve, med en svimlende vekst på 3904 prosent siden 2013. Blueday Technology kom på tredjeplass. Foto: trude Håland, Jærbladet Foto: Trude Håland, Jærbladet

Zimmermann AS gikk rett inn på andreplass over Rogalands mest suksessfulle Gaselle-bedrifter. Blueday Technology AS fulgte like bak på tredjeplass.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 01.11.2017 kl 20:02

Tirsdag ettermiddag var 150 bedrifter fra Rogaland samlet i Stavanger, der sjefredaktør i Dagens Næringsliv, Amund Djuve, åpnet Gaselle-konferansen.

Gasellene er Norges raskest voksende og mest vellykkede bedrifter. Hvert år kårer Dagens Næringsliv norske fylker og landets mest vellykkede gaseller.

Under Gaselle-konferansen i Stavanger ble de mest suksessrike bedriftene i Rogaland kåret, og her smalt Zimmermann AS rett inn på andreplass, tett etterfulgt av Blueday Technology AS.

– Jeg ble oppringt av en bekjent som fortalte at vi hadde kommet på andre plass, forteller Ferdinand Zimmermann dagen etter kåringen.

– Jeg hadde mottatt et skriv fra Dagens Næringsliv for en liten tid tilbake som fortalte at bedriften var nominert til Gaselle-bedrift. Men jeg trodde det var reklame og tenkte ikke så mye over det, så jeg ble svært overrasket tirsdag, forteller han.

Zimmermann AS ble etablert i 2013 og driver med import og salg av Mercedes-Benz varebiler og elbiler.

Ferdinand Zimmermann som er eier og daglig leder er mangeårig regnskapsfører og driver i tillegg et regnskapskontor ved siden av.

For å bli en Gasellebedrift, er det en rekke kriterier som må oppfylles:
• Bedriften må ha levert godkjente regnskaper.
• Bedriften må minst ha doblet omsetningen over fire år.
• Bedriften må ha en omsetning på over én million kroner det første året.
• Bedriften må ha unngått negativ vekst. Ikke ett eneste år de siste fire årene, må det ha vært negative tall i regnskapet.
• Bedriften må ha et positivt samlet driftsresultat.
• Bedriften må være et aksjeselskap.

– At vi kom på andreplass under kåringen viser at vi har drevet fornuftig og ikke bommet på investeringene, sier Zimmermann, som mener andreplassen gir masse pågangsmot til veien videre.

Ifølge proff.no hadde Zimmermann AS en omsetning på litt under 1,6 millioner i 2013. I 2016 var omsetningen på hele 63,4 millioner kroner, langt over en firedobling som ett av Gaselle-kriteriene er.

Det gir en samlet vekst på svimlende 3904 prosent siden oppstarten.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...