Sandnesposten A/S

Tøffe tider for butikk – vil leie ut egne lokaler

TØFFE TIDER: Jone Sæland opplever sviktende kundetilstrømming og åpner opp for å leie ut deler av butikklokalene. Aller helst kunne han tenke seg en leketøybutikk. Foto: Trond Eirik Olsen

Sviktende kundetilstrømming gjør at innehaver Jone Sæland hos Sæland Hobby nå ser etter nye muligheter for å få trekke mer folk til butikken.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

LANGGATA: – Det er ikke til å stikke under en stol at vi har opplevd en merkbar nedgang de siste årene. Generelle nedgangstider og sterk konkurranse fra netthandel gjør at det blir vanskelig å fortsette driften som tidligere om ting ikke tar seg opp igjen. Derfor ser vi nå på nye muligheter, sier eier Jone Sæland hos Sæland Hobby.

Vurderer utleie

Nå har Sæland satt opp skilt utenfor butikken i Langgata 44 med beskjed om at det er ledige lokaler til leie.

– Betyr dette at du nå vil legge ned butikken?

– Nei, jeg håper og tror at ting skal snu seg og at jeg kan fortsette driften. Det er fullt mulig å leie ut deler av lokalene til andre aktører og fortsette i litt mindre skala, men akkurat nå er jeg i tenkeboksen. Lokalene er ikke lagt ut for leie formelt og jeg har ikke bestemt meg for noe konkret ennå, men om de rette aktørene skulle melde seg er jeg åpen for å leie ut, sier han og fortsetter:

– Det kunne vært eksempelvis vært greit å få inn en leketøysbutikk, dette mangler i Langgata og det vil i tillegg være et konsept som kunne passet godt i forhold til det vareutvalget vi fører.

Lange tradisjoner

Sæland Hobby er i dag en av de eldste butikkene i Langgata og den tradisjonsrike familiebutikken drives i dag av fjerde generasjon. Oppstarten var i allerede i 1896 og det begynte med utstyr til maling før det senere har vært både salg av møbler og kjøkkenutstyr. De siste 60 år har det vært leketøy som har vært hovedgeskjeft før butikken i i 2004 la om til ren hobby med fjernstyrte biler og helikoptre som noe av hovedsatsingen.

– Vi har hatt mange gode år, men dårligere tider gjør gjerne at vi fører varer som det er lett å velge vekk først. I tillegg har vi netthandel der det er blitt slik at det gjerne tar fire dager før varene kommer fra Kina, sier Sæland og oppfordrer samtidig folk til å handle lokalt.

– I dag er det bare vi og Birkemo i Stavanger som fører denne type hobbyutstyr. Vi har lang erfaring og god kompetanse og vi har som sagt god tro på at ting vil ta seg opp, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...