Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Tok dansen inn i kirken

Kulturskolens dager er i full gang

Da Sandnes kulturskole holdt kirkekonsert søndag, gjorde de også plass til byens talentfulle dansere.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.03.2018 kl 23:37

Elevene ved Sandnes kulturskole tar denne uken fri fra ordinær undervisning, men har likevel et tettpakket program i forbindelse med kulturskolens dager 2018. Frem til og med 22. mars skal elevene levere intet mindre enn 40 store og små konserter og andre aktiviteter.

Noen av de første som fikk oppleve stemningen som kommer, var fremmøtte i Sandnes kirke søndag kveld.

Kirkekonserten inneholdt klassisk musikk og sang i mange former, og i år fikk danserne også utfolde seg i kirkeskipet. Danselærer Marianne Kristoffersen forteller at dette er første gang at dansen er en del av kirkekonserten. De hadde gjort sine forberedelser.

– Vi kom heldigvis i mål, og øvet faktisk litt her i kirken rett før konserten startet, sier Kristoffersen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DANSEGLADE: Lærer Mariann Kristoffersen med sine elever Julie Kvam Johnsen, Ingrid Smeby, Camilla Louise Brun, Kaja Hauge, Tuva Opdal, Katie Torland, Oliver Ramsdal, Anders Stavland og Axel Petersen. Foto: Frode Olsen

Det var ni elever som gjorde kirkegulvet om til det som ble et vakkert dansegulv. Ni av i alt elleve elever som har dans i fordypningsfag, deltok på konserten. De danseglade ungdommene har forskjellig alder, og ikke minst så kommer de med forskjellig bakgrunn.

– I fordypningsfaget lærer elevene på tvers av sine opprinnelige interesser innen dans. Blant disse kommer noen fra ballettens verden, andre driver med jazz, mens noen har sine felt i street eller moderne samtidsdans, sier pedagogen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FOTA: Dansegruppen brukte hele kirkegulvet under sin opptreden i Sandnes kirke. Foto: Frode Olsen

Til kirkekonserten hadde dansegruppen som kaller seg FoTa dans, øvet inn et fire minutter langt nummer som alle kunne beherske.

– Vi har laget koreografien selv, og det er veldig kjekt å delta her sammen med musikerne og sangerne, sier Kristoffersen.

Inklusive dansenummeret fikk publikum høre talentene gjennomføre hele tretten nummer i kirken. De som gikk glipp av denne konserten har anledning til å se andre oppsetninger. Klikk ved siden av hovedbilde for å se andre bilder fra konserten.

Her er programmet for kulturskolens dager

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...