Tok kvelertak og slo taxisjåfør

VOLD: En mann bosatt i Sandnes må i fengsel etter å ha utøvet vold mot en taxisjåfør. Foto: Frode Olsen

En mann bosatt i Sandnes er dømt til fengsel for volden han utøvet mot en taxisjåfør.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 14.11.2016 kl 15:44

Lørdag 14. mai hadde tiltalte gjester hjemme hos seg selv. De grillet og drakk øl. Utover kvelden bestemte tiltalte seg for å gå ut i Sandnes. Han fikk sitte på til byen med en venn. Han kom til sentrum en time etter midnatt, og gikk på en bar. Der drakk tiltalte en del tequila.

Han ble svært full, og forklart at han husker lite av hva han gjorde etter dette. Ved firetiden søndag morgen tok tiltalte drosje fra Rutebilstasjonen. tiltalte satte seg i baksetet på samme side som sjåføren.

Tiltalte ga beskjed om at han skulle til Sviland. Da de kom til Hana, ba tiltalte sjåføren svinge til venstre i rundkjøringen med retning Vatne. Etter kort tid ombestemte han seg, og sa at han ville tilbake til Sandnes. Sjåføren var villig til å kjøre ham tilbake, men ville først ha betalt for kjøringen så langt. Tiltalte kastet da fram en seddel som ble liggende på passasjergulvet.

Taxisjåføren tok opp seddelen. Han så det var femti kroner, og sa at dette ikke var nok. I det han var i ferd med å stanse bilen, tok tiltalte tak i klærne hans på overkroppen og dro ham hardt bakover mot førersetet. Sjåføren fikk stanset, snudd bilen og kjørte inn i en busslomme på Lutsiveien i nærheten av Kronen Gård.

Slo en rekke ganger

Tiltalte gikk ut av bilen. Sjåføren åpnet førerdøren for å stanse ham. Han rakk å sette en fot i bakken for å gå ut, før tiltalte kom bort til ham og slo ham en rekke ganger i hodet med knyttet hånd. Slagene var harde. De traff sjåføren i området over venstre øye og i venstre tinning. Sjåføren kom seg så ut av bilen ut. Han tok tak i tiltalte for å unngå flere slag.

Tiltalte svarte med å dra sjåføren i bakken flere ganger. Mens han lå på bakken, fikk han flere nye knyttneveslag i hodet. Etter at han hadde reist seg tredje gangen, stanset en bil og to personer kom til unnsetning. Tiltalte og sjåføren stod da og holdt i hverandre som to brytere

Personene som kom til unnsetning fikk skilt dem, og tiltalte satte seg ned på benken i busskuret. Politiet ble varslet, og en patrulje kom til stedet om lag klokken halv fem om morgenen.

Sjåføren pådro seg hevelser over venstre øye og smerter i hodet etter slagene. Han hadde også skrubbsår på høyre og venstre underarm, og høyre legg.

Mannen fikk 60 dagers ubetinget fengsel og må betale saksomkostninger på 3000 kroner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...