Sandnesposten A/S

Siri F. Abrahamsen igjen bokaktuell: – Tol andre meiningar!

BOKAKTUELL: – Eg er opptatt av at me toler å stå i meiningar, og at me også utfordrar våre eigne meiningar og sanningar, seier bokaktuelle Siri F. Abrahamsen. Foto: Privat

Bokaktuelle Siri F. Abrahamsen (31) vil me skal bli flinkare til å lytta til dei som ikkje meiner det same som oss sjølve.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 27.11.2016 kl 21:49

Kvardagen til Siri F. Abrahamsen er barnebøker, Verdifabrikken, politikk, føredrag og blogg. Verdifabrikken jobbar med å byggja gode relasjonar, sosialt ansvar og gode kulturar mellom menneske. Ho er tydeleg på at det er viktig for henne å vera med på å skapa inkludering og fellesskap i samfunnet vårt.

Ho blir stadig hanka inn som føredragshaldar i Norge, og er ettertrakta som det.

Samfunnsengasjementet hennar skin gjennom i alt ho gjer.

– Eg er opptatt av at me toler å stå i meiningar, og at me også utfordrar våre eigne meiningar og sanningar.

Polarisering

Det er mange harde debattar, ikkje minst på sosiale mediar. Abrahamsen etterlyser mindre polarisering og stadfesting av eigne oppfatningar. Tidlegare i år var ho ein av dei som stilte spørsmål ved måten politikar Sylvi Listhaug snakkar på, der Abrahamsen etterlyste ein anna retorikk. Samtidig meiner ho at me må lytta til alle.

– Viss me berre står på vårt, mistar me noko. Verdien av dialog og å vera nysgjerrig på andre sine meiningar er viktig. Kva ligg bak meiningane til den andre?

Ho meiner det er eit stort samfunnsproblem viss nokon ikkje blir høyrt.

- Viss me har ein kultur der alle ikkje får nok fram det dei meiner skaper det sinne. Me må opna opp, prøva å lytta, meir det enn å fremja eiga meining. Det er lett å skapa avstand viss ein gjer det motsette.

Vidare:

– Det handlar om kva samfunn me vil ha. Me bør stå for noko, kunne verna noko.

Feiling

Dette er også ein av grunnane til at ho skriv barnebøker. Ho vil gje gode verdiar til ungane. Laurdag lanserte Siri nok ei barnebok. Boka har fått namnet «Feiling med Lykke og Wilmer». Det er kanpt eitt år sidan ho var ute med sist bok «Gleding», som blei svært populær.

Med den nye barneboka si er ho opptatt av at barn må læra å feila. Er det viktigast å vera flink eller modig? spør ho.

– Me lever i ein flinkheitskultur. Det trur eg også hemmar oss ein del. Det får oss til å passa inn i ei form. Og det hindrar oss i å vera kreative.

– For å tora noko nytt må ein tora på feila. Innsats, mot og læring er viktigare enn å vera flink.

Ho synest samfunnet er litt for opptatt av å vera gjennomsnittleg som menneske, at me blir så like.

– Det synest eg er misforstått. I eit gartneri må det vera ulikt lysforhold for å behalda styrken i den enkelte plante. Slik er det med oss menneske også. Viss alt blir likt tapar me spennande folk, og dei som er annleis.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...