Tomten som kan løse p-kaoset på Ganddal

KAN BENYTTES: Denne tomten like overfor lokalbutikken eies av Bane NOR Eiendom. Nå vil kommunen gå i dialog for å sjekke ut om den kan høvles ned og benyttes som midlertidig parkeringsplass. Foto: Frode Olsen

I bakkant av utspillet til Heidi Bjerga om å legge til rette for bedre parkeringsmuligheter ved Ganddal stasjon, har saken blitt fremmet i Utvalget for tekniske saker.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

I forkant av behandlingen i Utvalget for tekniske saker, ble kommuneplankomiteen også enige om å legge inn et punkt i forslaget til revidert kommuneplan 2019-2035, med et ønske om å opparbeide en form for «park and ride» ved Ganddal stasjon.

De fleste politikerne i byen er med andre ord enige i at kommunen på en eller annen måte bør legge til rette for dem som ønsker å velge kollektiv transport.

Bane NOR

Det var Jan Refsnes som på vegne av SV la frem forslaget da teknisk utvalg var samlet. Lederen av utvalget, Mangor Malmin (Frp), skjønner intensjonen, men er skeptisk til at det er kommunen som skal bruke mye penger på opparbeidelse av nye parkeringsplasser.

– Utvalget stiller seg litt uforstående til at vi skal bruke kommunale midler med håp om å forbedre parkeringstilbudet til Bane NOR. Det er jo Bane NOR som skal sørge for at kundene har et godt nok parkeringstilbud, sier Malmin.

Les også: Stemte for park and ride ved Ganddal stasjon

Mangor Malmin forteller samtidig at Bane NOR Eiendom eier en tomt like overfor Prix. Den ligger med tett tilknytning til togstasjonen. I dag ligget tomten i brakk med viltvoksende gras.

– Utvalget for tekniske saker ber nå administrasjonen om å ta kontakt med Bane NOR for å sjekke ut muligheten for at de kan høvle opp parkeringsplassen og legge på grus. På den måten kan de skape et stort område med midlertidige parkeringsplasser. Ordinær parkeringsplass blir det ikke. Da må tomten i så tilfellet omreguleres, sier Malmin.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

UTFORDRING: Allerede før bomringen kommer er det vanskelig for bilister å finne parkering på Ganddal Foto: Frode Olsen

Heidi Bjerga, som i første tok opp problemstillingen, er godt fornøyd med vedtaket som nå er fattet i Utvalget for tekniske saker. Hun mener likevel at det faller naturlig at det i lengre perspektiv er vikitg at kommunen støtter økonomisk opp når eventuelt «park and ride » skal etableres ved knutepunktene.

– Da jeg var i Ganddal bydelsutvalg ba vi ved flere anledninger kommunen ta kontakt med Bane Nor vedrørende tomten som ligger i brakk. Men vi hørte aldri noe. Vedtaket som nå er fattet i Utvalget for tekniske saker betyr at den kontakten opprettes, og mulighetene for parkering på den øde tomten sjekkes ut. Jeg er også glad for at kommuneplankomiteen tok parkering inn som et punkt, og det blir viktig at bystyret på mandag følger opp. Denne debatten må ikke dø ut, men på sikt er det naturlig at kommunen også bidrar, sier Bjerga.

STORT: Tomten sett fra Kvernelandsveien og sørover. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...