Torsdag får de siste oppdatering om bomfeilene

VIL BESLUTTE: Stanley Wirak ser fram til informasjon om arbeidet med å rette opp feilene i bomringen. Samtidig mener han det er på tide å vurdere om styringsgruppen finner grunnlag for å bli enige med staten i reforhandlingene til Byvekstavtalen. Her er Wirkak sammen med Christine Sagen Helgø (H), Solveig Ege Tengesdal (KrF) og Ole Ueland (H). Foto: Frode Olsen

Torsdag formiddag møtes styringsgruppen i Bymiljøpakke Nord-Jæren til forhandlinger om Byvekstavtalen. Til det møtet kommer toppledelsen i Ferde for å dele siste nytt.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Kommunikasjonsrådgiver Kjersti Sandvik Bernt i Bymiljøpakken forteller at torsdagens møte vil starte med en oppdatering fra administrerende direktør i Ferde, Trond Juvik.

– Det er Ferde og veidirektoratet som arbeider med å finne ut hva som må gjøres for å rette opp feilene som ble avdekket. De vil nok redegjøre for hvor langt de er kommet, samt gi relevant informasjon. Trond Juvik skal etter planen informere styringsgruppen, og møtet vil starte med denne saken, sier Kjersti Sandvik Bernt.

Administrerende direktør Trond Juvik i Ferde ønsker ikke å kommentere hvilken informasjon han skal meddele, før etter møtet.

– Vi holder på med forberedelsene til torsdagen styringsgruppemøte, og forsyner Bymiljøpakken med nødvendige tall. Jeg kan kommentere saken etter møtet, sier Juvik.

Det ble tidlig i desember avdekket at Ferde har store problemer med sine registreringer i bommene. Tusenvis kan ha blitt belastet med rushtidsavgift utenom rushtiden, noe som førte til et vedtak om midlertidig stans av rushtidsavgift på Nord-Jæren. Det er status i dette arbeidet Juvik skal informere om.

Stanley Wirak ser fram til å bli informert. Han mener også det er på tide å ta beslutninger.

– Nå er vi kommet langt ut i desember, og styringsgruppen har som målsetting å bli ferdige med forhandlingene i løpet av 2018. Nå er det kanskje på tide at vi bestemmer oss for om det finnes et grunnlag for enighet når det kommer til selve innholdet. Feilene som ble avdekket har skapt noe forsinkelser med tanke på enkelte av konsekvensanalysene vi har bedt om, men det hindrer oss ikke i å bestemme oss for totalen, sier Wirak.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...