Torsdag starter bryggedansen for sommeren

BRYGGEDANS: Mange møtte opp til bryggedansen i fjor, til tross for at været stort sett var elendig. Foto: Frode Olsen

Sommer i Sandnes er lik bryggedans. Ingvald Vea-Klungtvedt ligger ikke på latsiden denne sesongen heller.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Det startet i 2011. Danseglade menn og kvinner i alle aldere samlet seg på bryggen foran kulturhuset for å danse en dag i uken.

Siden har bryggedansen, som initiativtaker Ingvald Vea-Klungtvedt har døpt arrangementet, vokst i popularitet. På det meste er over 200 mennesker samlet til bryggedansen som byr på god sommerstemning både for de som danser og se som velger å se på.

– Nå starter bryggedansen opp igjen for sesongen, forteller Vea-Klungtvedt, som knapt kan vente med å komme i gang med årets høydepunkt.

Første dans for sommeren er førstkommende torsdag.

– Hele Sandnes og Stavanger gleder seg, sier Vea-Klungtvedt, med klar henvisning til at bryggedansen er populært langt ut over Sandnes' kommunegrenser.

Torsdager

Nytt av året er det at bryggedansen har byttet dag fra tirsdager til torsdager.

– Jeg tror det er flere folk ute torsdagene. Kanskje kommer det enda flere og ser på som kanskje kan tenke seg å bli med. Vi har sett over flere år at bryggedansen har hjulpet på rekrutteringen til dans i området, sier han.

Vea-Klungtvedt anslår at det på gode dager møter opp et sted mellom 160 og 180 mennesker. Og nettopp gode dager håper han på flere av under årets sesong enn sommeren 2017 bød på.

– Når det regner, holder vi til under halvtaket ved inngangen til kulturhuset. I fjor holdt vi til der fem ganger grunnet regnet. Det er ganske mye når vi holder på over en såpass kort periode. Temperaturene fra sommeren i fjor er heller ikke noe vi husker med glede, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GLEDER SEG: Ingvald Vea-Klungtvedt står bak bryggedansen. Her fra 2016. Foto: Andreas Dirdal Kydland

– Starten på årets sommer har vært langt bedre. Hvis vi kan få opphold i hvert fall torsdagene gjennom sommeren, er det bare velstand. Jeg skal ta en prat med Gislefossen om det, sier han og ler.

Argentinsk tango

For de som møter opp, er det swing som gjelder. Men Vea-Klungtvedt har en drøm om å også kunne by på argentinsk tango for de som ønsker det tirsdagene.

– Det er swing det går i til tonene av Elvis Presley og rock and roll. Jeg vurderer i tillegg å tilby argentinsk tango for de som måtte ønske det på tirsdagene med jevne mellomrom. Men her vil nok antallet bli nærmere 10 enn 160, forteller han.

Og skulle du være i tvil; bryggedansen er for absolutt alle som ønsker.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...