Torunn Sagen er tilbake i flytsonen

NYE BILDER: Torunn Sagen foran to av sine malerier som skal henge utstilt på Varatun gård fram til 24. mars. Foto: Frode Olsen

Over en periode på 15 år rørte ikke Torunn Sagen en eneste pensel. Nå er hun tilbake i flytsonen og har åpnet sin aller første utstilling på Varatun Gård.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2019 kl 16:13

Vi skal tilbake til 1980 for å finne starten på kunstnerkarrieren til Torunn Sagen fra Sandnes. Hun forteller at en kunstkarriere ikke var forutbestemt gjennom et unikt talent. Råd fra en god venninne gjorde at hun lot det stå til.

– Jeg har aldri vært en spesielt god tegner. Med unntak av noen kurs, er det aller meste av det jeg gjør, selvlært. Det var min gode venninne Marta Dortea Sagland Lea som i sin tid mente at jeg burde prøve meg. Det er hennes fortjeneste at jeg begynte i 1980, sier Torunn Sagen til Sandnesposten.

I 23 år produserte Torunn Sagen bilder. Hun har hatt flere utstillinger i distriktet, to av dem på Galleri G i Storgata. Men i 2003 skjedde det noe i livet til Torunn Sagen som førte til at hun brått stoppet opp.

– Det var av personlig karakter, men i all hovedsak så forsvant lysten. Jeg rørte ikke én eneste pensel fra 2003 til 2017. Kunstinteressen var likevel med meg, og i disse årene drev jeg med det som kan betegnes som passiv læring. En ting som er helt sikkert, er at jeg uttrykket meg helt annerledes da jeg bestemte meg for å starte opp igjen, forteller kunstneren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LERRET: Torunn Sagen maler både på papir og på lerret. Foto: Frode Olsen

Torunn Sagen forteller at hun ofte jobber i to forskjellige «verdener». Noen ganger forhåndsbestemmer hun seg for hvordan deler av maleriene skal være, mens uttrykket utvikler seg underveis i prosessen.

– Det er litt vanskelig å forklare, men noen ganger starter jeg med et utgangspunkt jeg har bestemt, men så skjer det ting underveis som gjør at bildet og fargevalgene blir til underveis. Jeg maler med akryl, både på lerret og på papir, sier Sagen.

I dag åpnet hun utstillingen sin på Varatun gård. De 33 kunstverkene blir hengende fram til 24. mars. Alle maleriene med klare og tydelige farger.

– Fargene er av stor betydning for meg som kunstner. Ikke minst samspillet mellom dem, sier kunstneren som er tilbake for fullt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...