Totalforbudet mot å gjøre opp ild er opphevet

BRANN: Det har vært flere, kraftige lyngbranner i det siste. Her er slukkearbeidet i gang i Holmaholen. Foto: Kirsten Håland, Gjesdalbuen

Kraftige lyngbranner og tørt vær gjorde at Rogaland Brann og Redning innførte totalt forbud mot å gjøre opp ild i eller nær skog og mark onsdag. Etter væromslaget torsdag, er forbudet nå opphevet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 16.02.2017 kl 11:04

BRANNFARE: Det tørre og kalde været de siste ukene har ført til at det er svært tørt i flere områder i regionen vår. Meteorologene melder opp mot liten kuling både onsdag og torsdag, og det er lite nedbør i sikte. Rogaland brann og redning IKS (RBR) har derfor innført totalforbud mot å gjøre opp alle former for ild i eller i nærheten av skog og mark i vår region fra og med onsdag 15. februar. Totalforbudet gjelder Stavanger, Sandnes, Klepp, Time, Gjesdal, Rennesøy, Randaberg, Sola, Kvitsøy og Finnøy.

Onsdag og torsdag denne uken har brannvesenet kjempet mot flere lyngbranner i Gjesdal og Hå kommune. Med bakgrunn i disse har brannvesenet nå innført totalforbud mot å gjøre opp alle former for ild.

– Vi gjør oppmerksom på at totalforbudet gjelder bruk av all ild i eller i nærheten av skog og mark, også på grillinnretninger som er tilrettelagt av kommunene. Mange skog-, kratt- og gressbranner skyldes uvettig oppførsel med ild i naturen. Disse kan få alvorlige konsekvenser. Derfor legger vi nå ned forbud mot bruk av ild utendørs, sa seksjonsleder Rune Einar Håland i forebyggende avdeling i Rogaland brann og redning IKS i en pressemelding.

Etter omslaget til gråere vær, ble forbudet opphevet torsdag formiddag. Det opplyser informasjonsrådgiver Liv Huse Olsen til Sandnesposten.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...