Tre elever endret alt på Lurahammaren

… dermed får ungdomsskolen ansette nye lærere

TRANGT: Elever og lærere ved Lurahammaren kan nå glede seg over at skolen drives videre med fire klasser på niende trinn. Klasserommene i skolen er 60 kvadratmeter store. Foto: Frode Olsen

Elevene ved åttende trinn hadde fått beskjed om at skolen til kommende skoleår måtte slå elevene i de fire klassene sammen til tre klasser. Tilsig av tre nye elever endret saken.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 30.05.2017 kl 20:48

På grunn av trange økonomiske rammer hadde rektor ved Lurahammaren ungdomsskole, Paul Næsse, bestemt seg for å slå fire klasser sammen til tre. Skolen opplyste om dette på egne nettsider, og saken har tidligere vært behandet sammen med FAU.

– Tidligere fikk skolene tildelt midler per elev, mens vi nå får per klasse. De økonomiske rammene fører til at vi skal ha tre klasser til neste skoleår. På den måten kan vi frigjøre litt midler til lærerkapasitet, slik at vi til tider kan være to lærere i rommet, sa Næsse til Sandnesposten da avgjørelsen ble fattet.

I ettertid har skolen fått tre nye elever. Det fører til at Lurahammaren står oppført med totalt 90 elever på niende trinn kommende skoleår. Tallet 90 er akkurat grensen for at det kunne vært mulig å drive med tre klasser neste år.

Med 91 elever ville det i henhold til lovverket vært for mange mennesker i samme rom. Da tok Sandnes kommune en sjefavgjørelse til fordel for både elever og lærere.

Kommunaldirektøren ga beskjed

– Jeg mottok beskjed fra kommunaldirektør Pål Larsson i går om at vi får subsidier til fire klasser. Årsaken er at kommunen vurderer Lura som et område i vekst, og at sjansen dermed er stor for at vi får et høyere antall elever i framtiden. Det er jeg glad for. Skuldrene mine sank betraktelig. Jeg hadde ikke sett det som veldig kjekt å sette 31 elever pluss to lærere i samme klasserom på 60 kvadrameter, sier han.

Med denne avgjørelsen får rektor Paul Næsse en langt hyggeligere utfordring i fanget.

– Fire klasser fører til at jeg må ansette tre til fire nye lærere, sier Næsse.

Helseutfordring

Lurahammaren skole er også inne i en annen prosess. Klasserommene er nemlig konstruert slik at ventilasjonskanalene, som blåser inn luft, ligger på bakkenivå. Elevene som må sitte i nærheten blir dermed utsatt for kontinuerlig kald luft.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TIL BESVÆR: I hvert klasserom står det montert to luftdispensere på bakkenivå. FAU ønkser å flytte dem til takhøyde for å unngå at elever skal måtte sitte tett inntil den kalde luften som blåses ut. Foto: Frode Olsen

Foreldreutvalget har sammen med skolen lenge diskutert hva som kan gjøres. Det forteller medlem av FAU, Trygve Undheim.

– De hadde denne løsningen på lærerrommet også, men av hensyn til lærernes helse ble til slutt kanalene flyttet opp til taket. Elever kan ikke sitte tett til kanalene. Der blåser det relativt kraftig. Dette har vi tatt opp med skolen flere ganger, sier Undheim.

Rektor Paul Næssa er kjent med utfordringen. Han forteller at skolen har henvendt seg til Sandnes Eiendomsselskap KF om utfordringen, men ikke fått gjennomslag riktig ennå.

Daglig leder i Sandnes Eiendomsselskap, Torbjørn Sterri, forteller at de ikke har fått noen skriflig henvendelse fra skolen, men at partene nå har opprettet en dialog for å se hvilke tiltak som eventuelt er nødvendig i saken.

– Vi er alltid interesserte i at våre leietakere skal være fornøyde med bygningene. Sjefen for driftsavdelingen er bortreist akkurat nå, men kontakt er opprettet og vi skal se på saken for å finne ut hva som er mulig, sier Sterri.

Prisen blir avgjørende

Den daglige lederen kan ikke garantere at luftekanalene blir flyttet, men lover at han skal gjøre sitt beste i forsøk på å få til en løsning.

– Dersom dette kan ordnes til en lav kostnad er det mulig vi kan finne midler. Skulle det vise seg at finansiering må på plass, er vi nødt til å søke våre eiere om penger. Med andre ord Sandnes kommune og bystyret. Vi holder akkurat på med å se på alle ønskene om utbedringer og oppjusteringer fra alle leietakere. Det finnes mange ønsker, men uheldigvis har ikke vi, som de færreste andre, en pengepresse i kjelleren. Men saken skal sjekkes ut med det første for å finne ut hva som skal til, sier Sterri.

FRAM OG TILBAKE: Nå er det endelig bestemt at Lurahammaren ungdomsskole skal drive videre med fire klasser på niende klassetrinn. Det betyr ansettelse av flere lærere. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...