Tre er i vinden på Varatun

NYE DREIEBENKER: Lars Forus i HTM-klubben viser stolt fram én av de fire nye dreiebenkene som er på plass på Varatun gård. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Nye elektroniske dreiebenker er på plass hos HTM-klubben på Varatun gård. Leder Lars Forus forventer rift om plassene.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2018 kl 17:42

– Vi har rundt 200 medlemmer som er aktive i større eller mindre grad. Ofte er det stor rift om plasser og utstyr, forteller Lars Forus.

Han er leder av HTM-klubben (Hobby/håndverk i tre og metall) som holder til på Varatun gård. Klubben har som formål å spre interessen og kunnskapene om og ferdigheter i håndverk og kunsthåndverk innenfor tre- og metallarbeid.

HTM-klubben har flere ukentlige treff. Sølvarbeid, treskjæring, dreiing, knivgruppe, modelljernbanegruppe og seniorgruppe er blant det klubben kan by på. Og selv om det til tider er rift om plassene, er Lars Forus tydelig på at dørene på alle mulige måter er åpne for nye potensielle medlemmer.

Åpent hus

– Lørdag 15. september klokken 12 inviterer vi til åpent hus på Varatun gård. HTM-klubben har nylig fått fire nye, elektroniske dreiebenker som skal innvies lørdag. Det blir samtidig mulighet for alle som ønsker å se nærmere på hva vi driver med, samt å spørre om det de måtte lure på, sier han.

De fire nye dreiebenkene erstatter gamle benker hvor hastigheten økes og senkes ved reimbytte. På de nye reguleres hastigheten ved noen enkle tastetrykk.

– Det er svært tidsbesparende, sier Forus og legger til at HTM-klubben selv har kjøpt to av dreiebenkene. Varatun gård har kjøpt én, og det samme har dreie- og treskjærerlauget.

Alle er velkomne

Mange drar gjerne kjensel på Lars Forus fra hans mange år i Øglænd-systemet. Her jobbet han blant annet som utviklingssjef i flere år. Han har alltid hatt interesse for å skape ting med hendene, og har har stor glede av å kunne praktisere nettopp det gjennom HTM-klubben etter han selv ble pensjonist.

– Her ønsker vi at flest mulig skal komme seg opp fra godstolen. HTM-klubben er et sosialt møtested hvor du samtidig kan disponere godt utstyr innenfor treskjæring, dreiing, sliping og så videre. Mange tar med egne prosjekter hjemmefra, og de fleste har ikke plass eller mulighet til å ha utstyr som dette hjemme. Klubben deltar på utstillinger og messer og avholder flere kurs. Men jeg opplever til stadighet at det er mange som ikke vet at HTM-klubben eksisterer. Derfor er lørdag en fin anledning til å vise fram klubben for nye mennesker, sier Forus.

Forus forteller at det hver mandag fra klokken 18-21 er fullt kjør i lendeverkstedet på Varatun gård. Da er møbelgruppen samlet, samt flere personer fra styret.

– Mandagskveldene er også en ypperlig anledning til å stikke innom for å bli bedre kjent med HTM-klubben, sier Forus.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...