Treningsøkt ble til folkesfest på Gramstad

Over 250 syklister slukte høydemeter

For to år siden syklet Arne Rettedal og noen venner opp og ned Gramstadbakken for treningens del. I år møtte 250 syklister frem for å klatre så mye de orket.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 30.06.2018 kl 18:41

Sandnes Expressen utgjør en del av Sandnes Sykleklubb. Gjengen vant nylig Lillehammer-Oslo, men torsdag kveld var de på kjente trakter i bakkene opp mot Gramstad gård.

Det var her Arne Rettedal og drøyt 20 andre i 2016, bestemte seg for å legge tilbake 3000 høydemeter i løpet av én treningsøkt. Gramstadbakken er en yndet treningsbakke med ti prosent gjennomsnittlig stigning og 132 høydemeter fordelt på 1.25 km.

– I fjor bestemte vi oss for å gjøre litt ekstra ut av denne dagen. Da laget vi kakebord og inviterte folk til å bli med. Da kom det nærmere 200 stykker, og i år er det garantert over 250 syklister her, sier Arne Rettedal.

Sosial innertier

Den erfarne syklisten, som ble nummer 14 i årets utgave av Nordsjørittet, forteller at treningsøkten mest av alt handler om å utfordre seg selv.

– Det eneste formelle som skjer, er at folk skriver hvor mange meter de syklet på en liste. Noen har som mål å sykle opp og ned åtte ganger. Da passerer de 1000 høydemeter. For å passere 3000 meter må man altså sykle 24 ganger opp bakken. Det viktigste er den sosiale faktoren, med gode kaker og masse godt humør, sier Rettedal.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PAUSE: Syklistene fulgte sitt eget tempo, og når kreftene ebbet ut var det mange som fylte opp lagrene med kake og passende drikke i campingstolen. Foto: Frode Olsen

Per Arvid Gimre tar seg et velfortjent kakestykke mellom slagene. Også han utgjør en del av Expressen i sykleklubben.

– Det er jo helt utrolig at det kommer så mange. Alt skjer på dugnad. Til og med jeg har bakt en kake. Jeg må likevel få lov til å takke min kjære og hennes søster, som står der og steker lapper i varmen. De har også bakt for harde livet, sier Gimre.

Sandnes Expressen har ikke som målsetting å lage et ritt ut av treningsdagen de har døpt til Gramstadbakken opp.

– Litt av tanken er at dette skal være et gratis alternativ for alle som like å sykle. Det er jo mulig å lage mer ut av det, men nå koser vi oss flott som det er sammen, sier han.

Gjestene strømmet på

Flere syklister fra Stavanger-området benyttet anledningen til å teste kjempekreftene. Tasta & omegn sykkelklubb (TOSK) stilte med mange representanter.

– I fjor syklet jeg ti ganger opp og ned. I år skal jeg klare elleve, sier Stine Fikerud om sine ambisjoner.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TOSK: Det kom mange treningsvillige fra sykkelklubben TOSK på Tasta i Stavanger. Kristin Sembsmoen, Linda Abrahamsen, Allegria Hinestosa, Stine Fikerud, Mari Landsnes og flere hadde forskjellige mål når det kom til antall ganger de skulle sykle opp og ned. Foto: Frode Olsen

Ifølge arrangøren tar det litt i underkant av ti minutter å sykle opp bakken, alt selvsagt avhengig av tempo og form.

– Det går fort tre til fire timer for dem med mål om å nå 3000 høydemeter. De første begynte ved 13-tiden, og mange holder det gående til 21-tiden på kvelden, sier Per Arvid Gimre.

SOSIALT: Det sosiale aspektet er aller viktigst når Arne Rettedal og Per Arvid Gimre og resten av Sandnes Expressen inviterer til Gramstadbakken opp. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...