Trimgruppe sjokkerte med praktstemmer

I ti år har denne gjengen trimmet sammen på Sørbø skole. I realiteten kunne de hevdet seg i konkurranse mot flere av distriktets kvinnekor.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 08.12.2017 kl 20:11

Kantor i Gand menighet Bengt Norbakken vet ikke hva han har gått glipp av, for på Sørbø skole tirsdag kveld overrasket en trimgruppe med vakker sang. Uten innøving viste de klarhet og harmoni forbi det hverdagslige.

Les også: Denne klemmen når ut til kvinner i fengsel

Da forsamlingen holdt juleavslutning for 2017, klinket de til med to vakre sanger julehøytiden er kjent med, og etter første vers av «Mitt hjerte alltid vanker avslørte Ingrid Ask enda en hemmelighet.

– Vi har noen gode sangere blant oss. Bare legg merke til andrestemmen under andre vers, sier Ask og hinter mot kvinnene på andre siden av kaffebordet.

Sandnesposten fikk gledelig satt kamera på opptaksmodus slik at flere kan ta glede av den vakre julesalmen skrevet av Hans Adolph Brorson tilbake i 1732. Her til lands blir sangen ofte fremført etter en folketone fra Västergötland i Sverige.

Der går neppe lang tid før «Menighetstrimmen» på Sørbø skole blir invitert inn til ulike kirker for ytterligere fremføringer.

De avsluttet sluttet kvelden med den nymoderne sangen «Tenn lys» fra 1988.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...