Trine fra Hommersåk er virkelig en kløpper

GOD: Trine Varaas Haugen i aksjon på hull fem. Konsentrasjonen er det ingenting å si noe på. Her benytter hun en forehand for å oppnå den mest gunstige kurven. Foto: Frode Olsen

Ved å legge søndagsturen til skogene rundt Actionball og Smeaheia, er du sikret topp underholdning. Der er norgeseliten samlet for konkurranse.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 08.07.2018 kl 08:10

Sandnes Discgolf Klubb er denne helgen for aller første gang vertskap til Norgescup i frisbeegolf. Idretten er på full vei fremover i Norge, og et kommunalt vedtak om 400.000 kroner til opparbeidelse av bane i Sandnes, hørt ført mye godt med seg.

I skogene bak Actionball og oppover, finnes det i dag en strøken bane med 18 hull. Det er Sandnes Discgolf Klubb som tar seg av vedlikehold av hullene. Magnus Moseng forteller at de er strålende fornøyde med forholdene.

– Det er vi som på vegne av kommunen klipper gras og steller naturen rundt i områdene. Banen er åpen året rundt for alle som vil prøve seg. Sporten er i sterk vekst. Årsaken er nok en kombinasjon av aktiviteten skjer i flott natur, og det at det er mulig for nesten alle å delta. Alder, kroppsfasong eller mangel på fysisk form, er ingen hindring, sier Moseng.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SØRLENDING: Morten Terjesen har tatt turen fra Hisøy i Aust-Agder for å spille Norgescup. Foto: Frode Olsen

Trine Varaas Haugen fra Hommersåk har i løpet av få år etablert seg blant de beste kvinnene i landet. Hun peker på den sosiale faktoren, og at de aller fleste vil klare den økonomiske inngangsbilletten.

– I realiteten trenger nybegynnere kun en midrangefrisbee og en putter, eller én frisbee til å kaste langt, og én for kortere avstander, for å si det enkelt. De koster til sammen rundt 300 kroner. Det er også mulig å kjøpe pakker for nybegynnere med for en billig penge, sier Varaas Haugen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LEDERE: Nikolai Vølstad og Magnus Moseng er ansvarlige for turneringen i Sandnes. Foto: Frode Olsen

Det ligger i navnet, frisbeegolf, at det er beslektet med ordinær golf. Det telles antall kast, og man får i likhet med golf, straffeslag om noen av kastene fører til at den havner utenfor oppmerket området. Fra utkaststedet (tee) gjelder det å kaste frem til, og oppi kurven, på færrest mulige kast.

– Istedenfor handicap, spiller vi frisbeegolf i klasser. Kvinner, herrer, junior, og videre oppover. Grand master er for dem over femti, og jeg mener det også er noe som heter Legends, for de godt voksne. Det arrangeres også åpne mesterskap for begge kjønn, hvor alle spiller mot hverandre, sier Trine Varaas Haugen.

Åpen dag på onsdager

Sandnes Disgcolf Klubb teller i dag litt over 100 medlemmer. Klubben har plass til flere, og Magnus Moseng sier folk er hjertelig velkomne til en prøvekvelder. Hver onsdag holder de åpent for publikum som ønsker å teste ut sporten.

– Vi samles alltid ved hull nummer to, som ligger like ved Actionball. Da deler vi gjerne inn i ulike grupper, alt avhengig av nivå og kunnskap. Det er bare å sjekke våre Facebook-sider for klokkeslett. Det aller beste er om folk tar med egne frisbee, men om noen mangler, er det folk i klubben som har flere i sekkene, sier Moseng.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

EM-KLAR: Hilde H Kristiansen fra Gjøvik frisbeeklubb skal spille EM for Norge. Her drar hun til for å komme seg ut av et kratt hun helst skulle vært foruten. Foto: Frode Olsen

Denne helgen spiller altså noen av Norges beste spillere i Sandnes. Rundene ved Actionball utgjør én av i alt fem konkurranser. Sammenlagtvinnerne kåres senere i sommer.

– I august er det også NM. Det skjer på Østlandet. Når interesserte først tråkker over dørterskelen, oppdager de at det finnes mange konkurranser i løpet av året. Spekteret er stort, og det viktigste er at man tør kaste seg ut i det noen ganger. Her teller teknikk mer enn kraft, og det beste av alt er at det gir god mosjon, gjerne for hele familier, sier Trine Varaas Haugen.

LANGT: Roger Strand fra Kristiansand har nettopp sendt i vei ett av sine utkast. Foto: Frode Olsen

KOKK: Lutchie Rodrigo (t.h) sto for utsøkt lunch til utøverne. Både hun og maten så veldig profesjonell ut, men dette var dugnad for klubben. Foto: Frode Olsen

I KIOSKEN: Sofie Sola, Ariel Dallan Kvalvik og Maren Sola hjelper til under mesterskapet. Bildene avslører til en viss grad at to av dem er eneggede tvillinger. Alle tre er ti år. Foto: Frode Olsen

RETT I KURVEN: Dette kastet lander kontant i kurven. Rundt kurven finnes kjettinger som gjør at kastene stanser opp før de lander i kurven. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...