Trolig Gladmat-rekord for MS Sandnes

MIDT I SMØRØYET: Alf Kåre Olavesen kan i år kose seg med det faktum at det aller siste solstrålene under Gladmatfestivalen treffer MS Sandnes. Foto: Frode Olsen

Alf Kåre Olavesen smilte i kapp med solen ombord på MS Sandnes på åpningsdagen for Gladmat.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.07.2018 kl 22:47

Onsdag 18. juli åpnet Gladmatfestivalen 2018 i nabobyen Stavanger. MS Sandnes er som alltid på plass i Vågen, og aldri før har så mange mennesker besøkt båten.

– Jeg kan nesten med sikkerhet si at 2018 blir et rekordår for åpningsdagen, sier Alf Kåre Olavesen til Sandnesposten ved 21-tiden onsdag kveld.

Han peker på mange faktorer når han forklarer de gode tallene.

– Godt vær og et godt rykte tror jeg absolutt et medvirkende. Vi serverer blant annet snøkrabbe rett fra Barentshavet. Maten er faktisk hentet på Austevoll i Hordaland for at den skal være mest mulig fersk. Snøkrabbe er en mindre utgave av kongekrabben, og den trives kun i kjøligere strøk, som i Barentshavet. Den har virkelig slått til blant folk, sier Olavesen.

Fikk mye skryt

Det er selvsagt ikke bare snøkrabbe som står på menyen. Gjestene koser seg også med en sjømatmix og laks. Foreløpig er det bare skryt i retur.

– En kvinne fra Amerika hadde reist verden rundt, men sa hun aldri hadde smakt så god sjømat som hun fikk her på MS Sandnes, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GODE HISTORIER: Alf Kåre Olavesen gir gjerne gjestene en liten omvisning. Foto: Frode Olsen

Med så mange mennesker samlet, vanker det mange gode historier. Flere gjester har oppsøkt Olavesen for å få spesialomvisning ombord.

– Spesielt bergensere. Noen har reist med båten tidligere og vil gjerne se akkurat den lugaren de brukte den gang. Et par fortalte meg at de lenge hadde forsøkt å få barn, og at den mest trolig ble unnfanget midt under en storm på en tur de hadde vært med på. Dårlig vær førte nok til at de koste seg litt ekstra i lugaren, humrer Olavesen.

Mange gamle kjente

Som mange andre, treffer Olavesen igjen mange gamle kjente under de ulike Gladmatfetivalene.

– To ganger har folk trodd at det er min far de snakker med. En kvinne sa til meg at hun var god venninne med kona mi, Else. Men det er jo min mor, sa jeg til henne. Da lo vi godt. Jeg likner jo litt på min far. Hun har rett i det, og tiden flyr for mange av oss, ler Olavesen.

Sammenlignet med tidligere år, ligger MS Sandnes på motsatt side av Vågen i Stavanger.

– I fjor hadde vi kanskje bedre besøk på dagtid, men her i kveldssolen kommer det flere gjennom hele dagen, sier Olavesen i solstrålene på dekk, klokken 21.15.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PERFEKT: MS Sandnes ligger i år på motsatt side sammenlignet med tidligere festivaler. Det medfører sol helt til den går ned, de dagene himmelen er blå. Foto: Frode Olsen

Da Sandnesposten forlot båten var den anerkjente trubaduren, Bent Johansen fra Hommersåk, i god gang med en hurtig versjon av Kris Kristoffersen-låten «Help me make it through the night».

Langt hyggeligere kan det nesten ikke bli.

SWING: Allerede ved 21-tiden koste folk seg på dansegulvet med en rask utgave av «Help me make it through the night». Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...