Tror Jakob blir EM-konge

GÅR FOR MEDALJER: Jakob Ingebrigtsen er bare 17 år, men har nest beste tid i Europa i år på 1500 meter og kan fort ta gull på øvelsen. På 5000 meter er han også blant favorittene. Foto: Hasse Sjögren

NRK-ekspert Jann Post holder Filip Ingebrigtsen som gullfavoritt på 1500 meter i EM – og Jakob Ingebrigtsen som favoritt på 5000 meter.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Team Ingebrigtsen satser friskt i kjent stil når EM i friidrett starter 7. august. Brødrene Henrik (27), Filip (25) og Jakob (17) blir alle å finne på startstreken på både 1500 meter og 5000 meter i EM.

Forsøket på 1500 meter går av stabelen 8. august, mens finalen går 10. august. Ikke mer enn 23 timer etter finalen på 1500 meter går finalen på 5000 meter.

Toppidrettssjef Håvard Tjørhom innrømmer at det er et ambisiøst opplegg av Team Ingebrigtsen, som håper å vise igjen på pallen i begge øvelsene.

– Det er definitivt ambisiøst, men det er alt de tre holder på med. De er utrolig offensive, sier Tjørhom.

Han skryter samtidig av jobben brødrene har gjort opp mot dette mesterskapet, hvor Filip skal forsvare EM-tittelen for to år siden, der Henrik ble nummer tre.

– Henrik har lagt ned et utrolig arbeid etter skaden i fjor, og skaden Filip hadde i mai er allerede glemt. De har begge gjort en formidabel jobb med å komme tilbake og kvaliteten på det de gjør i det daglige, sammen med Jakob som imponerte i U20-VM, holder et veldig, veldig høyt nivå, skryter han.

Tipper fire medaljer

Ingebrigtsen-brødrene har all grunn til å være optimister med den formen de har vist i det siste. Men kan de klare det «umulige» å tapetsere pallen i et EM?

– Alt er mulig! I et mesterskap må mange ting gå vår vei for at det skal skje, men vi er alle gode nok til å ende på pallen. Samtidig så er sjansene ganske små for at vi alle skal gjøre det samtidig, tror Henrik, som likevel tillater seg å drømme.

– Vi er gode nok, så hvis vi er heldige, så kan det skje, sier han og smiler.

NRK-ekspert Jann Post innrømmer at han ikke tror på en trippel Ingebrigtsen på pallen, verken på 1500 meter eller 5000 meter. Men han er likevel optimist på familiens vegne.

– Alt er selvfølgelig mulig, men jeg tror ikke sjansen er så stor for at de alle havner på pallen i samme øvelse. Enormt mye skal klaffe for at det skal skje, sier Post til Sandnesposten, som spår at tsjekkeren Jakub Holusa splitter Ingebrigtsen-brødrene. 30-åringen satte personlig rekord i Monaco i juli med 3.32,49, som er både ett og to sekunder dårligere enn Ingebrigtsen-brødrenes bestenoteringer på distansen.

– Det skal godt gjøres at alle tre kommer foran Holusa, for han er i bra form nå. Jeg er mest spent på Henrik, men man skal aldri undervurdere konkurranseinstinktet til den mannen der, sier Post og ler.

– Men jeg tipper at Filip vinner og at han får tøff konkurranse fra Jakob som tar sølv. Filip skal ikke bomme mye før lillebror tar ham, tror Post.

Tipper Jakob-gull

På 5000 meter tror Post at Jakob, i en alder av bare 17 år, sjokkerer med å ta gullet.

– Jakob er bare helt formidabel! Det er på grensen til dumt å plassere favorittstempelet på en 17-åring, men når han løper så fort som han gjør så følger også et visst press selv om du bare er 17 år, minner Post om.

– Men Jakob er så god at han kan vinne. Filip er nok mer avhengig av at det må gå sakte, mens Jakob og Filip har best sjanser dersom farten blir høy. Jeg tipper det blir to medaljer her også, med gull til Jakob, sier Post.

– Har de en stor fordel av å løpe sammen på begge øvelsene?

– Det er helt klart en fordel, da de kan hjelpe hverandre fram til posisjoner i feltet og styre farten. Og skulle for eksempel Henrik ikke føle at han har noen sjanse til å nå helt opp i en av øvelsene, så kan han gjøre en jobb for brødrene, som jo er en stor fordel. Men forhåpentligvis føler Henrik seg så sterk at han konsentrerer seg om sitt eget løp, sier Post.

Det lyktes ikke Sandnesposten å få olympisk mester og Post sin sidekommentator i NRK, Vebjørn Rodal i tale. I et intervju med sin egen arbeidsgiver, utelukker Rodal ikke at Ingebrigtsen-brødrene kan gjøre rent bord.

– De tar med seg mellom fire og seks medaljer. Det kan godt skje at de tar full pott. De har overbevist oss mange ganger før, sier Rodal til NRK.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...