Tror på perfekte forhold under Nordsjørittet

HÅPER PÅ 5000: Nordsjørittet har opplevd en nedgang de siste årene, men rittet er fortsatt det nest største i sitt slag bak Birken. Foto: Trude Håland

For tre år siden fullførte 8569 personer Nordsjørittet. I år ligger det an til rundt 5000 påmeldte. Daglig leder Siri Ommedal håper værmeldingen gjør at flere melder seg på i siste liten.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Da Sandnesposten gikk gjennom de 27 puljene for årets Nordsjøritt for en snau uke siden, var det registrert rundt 3900 navn på startlistene. Dette tallet forventer Nordsjørittet vil øke til rett over 5000 fram til rittdagen, men sammenlignet med fjorårets tall, hvor 5233 fullførte de 91 kilometerne, er det en ganske markant nedgang. I 2015 var det 7344 som deltok.

Erfaringsmessig er det også slik at 10–15 prosent av de påmeldte ikke møter opp på startstreken i Egersund.

– Vi er best

Nordsjørittets desiderte toppår var 2012, da 9287 ryttere rullet over målstreken i Sandnes. Årets deltakertall er det laveste på 10 år. I 2007 var det 3120 deltakere.

Årets ritt er nummer 20 i rekken og daglig leder Siri Ommedal velger å se positivt på 5000-tallet i stedet for å deppe over nedgangen i antall deltakere.

– Vi må vel bare innrømme at vi var litt bortskjemte noen år. 5000 er fortsatt et bra tall, mens de vi hadde tidligere var enorme. Dette er mer normalen, og det er fortsatt bare Birken er større enn oss. Men vi tøffer oss til å si at vi er best, sier Ommedal om 20-åringen som inviterer alle på gratis, 20 meter lang marsipankake i målområdet klokken 1300 på lørdag.

(teksten fortsetter under bildet)

Storm og Yr tror på fint vær og lite vind under Nordsjørittet. Sist oppdatert torsdag klokken 1000.

Værmeldingen med sol, litt skyer, 16 grader og nesten ikke vind beskriver Ommedal som perfekt.

– Akkurat slik vi drømmer om! Fint vær, uten at det er for varmt. Kjekt både for de som skal sykle og for de som skal være ute i løypen og heie. Alt ligger til rette for en flott sykkelfest, og det kommer til å koke i Sandnes sentrum slik det alltid gjør under Nordsjørittet, sier Ommedal og smiler.

145 skal sykle lenger

Nytt av året er ei utvidet løype som måler hele 120 kilometer og har fått navnet «MTB-maraton».

Løypa har samme startsted i Egersund og målgang i Sandnes som hovedrittet. På de 12 milene vil syklistene i MTB-klassen også passere de kjente Nordsjøritt-perlene, som Vestlandske hovedvei, Hå gamle prestegard og selvsagt folkehavet i Tubakken. I tillegg vil deltakerne i MTB-maraton-klassen sykle innom blant annet Haugstadskogen og Njå Bikepark, og traséen går også gjennom Nærbø og Bryne sentrum.

Denne løypa er tiltenkt deltakere som vil ha en litt større utfordring enn de 91 kilometerne i rittets hovedtrasé. Flere ryttere som er påmeldt i denne klassen er fra Sandnes-klubbene Sandnes sykleklubb og Bogafjell sykkelklubb, totalt 31 deltakere. Kun ni av de 145 som hittil er påmeldt i Nordsjørittets MTB-maraton er kvinner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...