Truet med å drepe ekskjæresten og skylde på venninnen

Stavanger tingrett har dømt en sandnesmann til 18 dager i fengsel for drapstrusler. Arkivfoto: Solabladet

En 21 år gammel mann må sone 21 dager i fengsel etter å ha drapstruet ekskjæresten.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.01.2017 kl 07:42

Kjæresteforholdet gikk mot slutten, noe den 21 år gamle sandnesmannen slet med å akseptere. Vinteren 2015 truet han gjentatte ganger med å drepe den ett år yngre ekskjæresten. Dette gjorde han via telefon og elektroniske meldinger, men også direkte.

Ved én anledning nattestid sendte han en SMS til eksen om at han stod utenfor døren og ville snakke med henne. Hun kom ut for å snakke med ham, men møtet endte opp med at mannen sa han ville ta seg inn i leiligheten hennes, drepe henne med en kjøkkenkniv, og legge skylden på ekskjærestens venninne, som var på besøk. Mannen har også uttalt at dersom han så henne på byen, ville han drepe hennne.

Nå har mannen blitt dømt til 18 dager i fengsel av Stavanger tingrett. I skjerpende retning la retten la vekt på at det var snakk om alvorlige trusler, at det skjedde flere ganger, og at han også i etterkant hadde framsatt trusler, om enn av noe mindre alvorlig karakter. Retten mente at det faktum at saken hadde uvirksom i ett år hos politiet uten at tiltalte kunne lastes for dette, trakk i formildende retning. Det samme gjorde det at mannen umiddelbart hadde tilstått truslene, både overfor politiet i avhør, og i retten. Mannen har også oppsøkt psykolog for å få hjelp med sinnemestring.

Det var Rogalands avis som først omtalte saken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...