Truet politiet, var i besittelse av narko og han stjal

Mye gikk galt for 43-åringen den 24. januar i år

IDYLL: 43-åringen uttalte at han skulle bruke håndjern på politiet og henge dem i et tre i Arboret hvor han skulle torturere eller pine dem.

Han drapstruet politiet og titulerte en butikkansatt som sexarbeider. Nå er 43-åringen fra Sandnes dømt.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 11.10.2017 kl 07:37

JÆREN TINGRETT: Mannen har vært en gjenganger i rettsvesenet i mange år. Nå er han dømt for fire hendelser som skjedde tirsdag 24. januar i år.

Det hele startet da mannen ble bortvist fra Sandnes sentrum, etter å ha «skreket på Ruten». Mannen dro hjem til Hommersåk, men havnet der i en ny situasjon da han skulle pante flasker på en matbutikk. Panteautomaten var full, og da ingen straks kom for å hjelpe, ble han sint. Ifølge dommen skrek han til en kunde, kastet en ciderboks på gulvet, tok en honningmelon og gned den i ansiktet, samt titulerte den kvinnelige ekspeditøren som «hore» og ba henne dra dit de kristenkonservative mener alle ufrelste til slutt havner.

Politiet ankom stedet, og tjenestemennene forklarte i retten at 43-åringen da var tydelig beruset. På grunn av den aggressive hendelsen på butikken, ble mannen påført håndjern og ført inn i cellebilen. Mannen fikk vite at han skulle til arresten, noe som utløste ny aggresjon. «Eg skal drepe deg», skal mannen da ha uttalt, før han karakteriserte lovens lange arm som et mannlig kjønnsorgan. 43-åringen uttalte også at han skulle bruke håndjern på polititjenestemennene og henge dem i et tre i Arboretet hvor han så skulle torturere dem eller pine dem.

Mannen ble i tillegg dømt for å ha vært i besittelse av narkotiske tabletter den aktuelle dagen. Han tilsto også at han samme dag hadde stjålet to DVD-er til en verdi av 288 kroner fra COOP Extra i Elvegata.

Retten mente at den samlede straffen i utgangspunktet kvalifiserte til fengsel i 24 dager, men la likevel sterk vekt på at mannen nå er i en rehabiliteringssituasjon. Dermed ble straffen satt til 45 timer samfunnsstraff med en gjennomføringstid på 120 dager.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...