– Tusen takk til alle som gjør dette mulig

150 vanskeligstilte møtte til julefest på Residence

VILLE TAKKE: Bibbi Breivik, Solveig Mageland og Steinar Kjeldsberg var svært glade på vegne av seg selv og alle andre som fikk muligheten til å oppleve julekvelden på Residence. Alle tre hadde tatt turen fra Kverneland. Foto: Frode Olsen

Solveig Mageland og hennes to venner fra Kverneland var blant mange vanskeligstilte som fikk et kjærkomment avbrekk i hverdagen. Hun fullroser både arrangørene og ikke minst alle involverte som har bidratt med økonomisk støtte for anledningen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 16.12.2016 kl 14:06

For tredje år på rad ble det arrangert en julemiddag for vanskeligstilte i Sandnes og Sola kommune. Quality Hotel Residence hadde dekket til med hvite duker og sitt fineste servise.

Lukten av pinnekjøtt og svineribbe fylte den store bankettsalen hvor brukere av ulike institusjoner var samlet til det som ble en minneverdig kveld.

Solveig Mageland, Bibbi Breivik og Steinar Kjeldsberg hadde alle tatt turen fra Kverneland. Både Mageland og Kjeldsberg har i over ti år vært i LAR-programmet, og i så måte tatt lange steg bort fra den akutte fasen de tidligere opplevd som rusavhengige. Det er også over åtte år siden Bibbi Breivik kvittet seg med sin største utfordring.

– Jeg må få lov til å si tusen takk til alle som har gjort dette mulig å gjennomføre. Da tenker jeg ikke bare på Edith og Weronicha Sikveland med hjelpere, men faktisk selskapene og organisasjonene som bidrar med økonomiske midler. Jeg husker veldig godt hvordan det var å leve uten bolig. Da er slike kvelder noe man lever på i månedsvis, sier Solveig Mageland.

Takket for hjelpen

Trond Arild Sletten fra Sola har på sin side støtt på andre livskriser. Da begge foreldrene døde med kort mellomrom ble det tungt for Sletten. I fire år har han fått hjelp av psykiatrisk avdeling, og nå har han flyttet inn i egen leilighet. Han fullroser opplegget.

– Dette er mitt tredje år på dette arrangementet. Kveldene er bare aldeles fantastiske. Jeg vil også benytte anledningen til å takke alle som har hjulpet meg, og en spesiell takk til Mental helse på Sola, sier Sletten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TREDJE BESØK: Trond Arild Sletten storkoste seg i Sandnes. Til venstre Renee Fredriksen som tok med hjem den største konfektesken som er produsert. Foto: Frode Olsen

Julekvelden som arrangeres for vanskeligstilte inneholder alt man trenger for en fullverdig opplevelse. Sett bort fra utmerket mat hadde arrangøren med seg et flott kor til å underholde. Det ble delt ut julegaver til alle sammen. I tillegg vanket det godteposer fra handelsstanden i nærområdet.

Alt dette hadde ikke vært mulig hvis det ikke var for ildsjelene Edith og Weronicha Sikveland. Mor og datter fikk i år hjelp og støtte til planlegging og gjennomføring av et annet mor og datter-par.

Åse Østråt og Vibeke Lund Østråt har også gjort en formidabel innsats.

– Vi har også fått god hjelp av venninner og bekjente som stiller opp som vertinner. IKM og North Sea har bidratt med betydelige summer. Det er det flere selskaper som har gjort. En takk må også rettes til hotellet som alltid er positive, sier Weronicha Sikveland.

Diger konfekteske

Før forsamlingen forsvant ut i den hustrige desemberkvelden, var det utlodding av diverse gaver. Gjengen fra Åsen på Sola hadde nærmest bordet fullt, og Renee Fredriksen stakk av med det som må være tidenes største konfekteske.

Det kunne ikke vært mer passende på en slik kveld.

BUKETT: Denne herlige gjengen har stått bak arrangementet for de vanskeligstilte. Åse Østråt og datteren Vikeke sammen med Weronicha Sikveland og hennes mamma Edith Sikveland. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...