Tyver kom seg inn til innelåst sykkelanlegg

– KJIPT: I dette anlegget parkerte Trond Holen sykkelen sin torsdag kveld før turen gikk videre med tog. Da han kom tilbake, hadde tyver brutt seg inn i anlegget. – Låsen til anlegget holdt ikke, mens låsen til sykkelen holdt, sier han. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Torsdag låste Trond Holen inn el-sykkelen sin i sykkelparkeringsanlegget på Ruten. Det angrer han på.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Jeg skulle ta toget til Stavanger i halv syv-tiden om kvelden for å spise med kollegaer torsdag kveld. Jeg syklet til Ruten og parkerte el-sykkelen min i sykkelparkeringsanlegget som skal gjøre at syklene står trygt oppbevart, forteller Trond Holen.

Han legger til at brukerne av sykkelparkeringsanlegget må betale 400 kroner årlig for å bruke anlegget. Til gjengjeld står syklene ikke lett tilgjengelig for de som måtte finne på å stjele sykler.

– Da jeg kom tilbake rundt midnatt og skulle låse meg inn for å sykle hjem, oppdaget jeg at døren var brutt opp. Det virket som om den var dirket opp, forteller han.

I tillegg var masse utstyr fra sykkelen hans stjålet.

– Alt som gikk an å stjele fra sykkelen min var stjålet, og tyven/tyvene hadde forsøkt å stjele batteriet også, uten å lykkes med det. I forsøket har tyven ødelagt låsen på batteriet slik at jeg ikke lenger får tatt det av. Jeg har ikke fått svar fra XXL enda om hvor mye det vil koste å fikse noe slikt, samt ny sykkelcomputer. I tillegg til disse tingene ble lykten og mobiltelefonholderen stjålet fra sykkelen og overtrekksbuksa som jeg hadde i en bagasjeromsveske var også stjålet. Av en eller annen grunn hadde ikke tyven stålet selve tasken, som tross alt er mye mer verdt enn lykta og mobiltelefonholderen. Hjelmen fikk jeg også heldigvis beholde, forteller han.

Fikk ikke opp låsen

Han er usikker på hvor mye alt som ble stjålet vil koste å erstatte.

– Vi snakker i hvert fall om tusenlapper. Jeg skal ut til XXL nå etterpå for å undersøke litt nærmere, forteller han.

Tyven/tyvene hadde også forsøkt å stjele selve sykkelen, men heldigvis var låsen på sykkelen god nok til at det ikke gikk.

– Dermed var selve sykkelen heller ikke skadet, sier Holen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LUKKET ANLEGG: Dette sykkelparkeringanlegget på Ruten er låst for alle andre enn de som er registrert som brukere. Likevel kom uvedkommende seg inn uten problemer torsdag kveld. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Han forteller at det var andre sykler parkert i anlegget på samme tid, kanskje så mange som rundt ti stykker. Noen av de andre syklene var også el-sykler.

– Falsk trygghet

Han stiller seg svært spørrende til hvor god låsen som skal holde uvedkommende borte fra sykkelparkeringen er.

– Begge låsene på sykkelen min motsto angrepet fra tyven/tyvene. Det forteller meg at låsen på døra må være av elendig kvalitet, og har dermed bare gitt oss brukere en falsk trygghet. Dersom parkeringsselskapet er kjent med at det er lett å bryte seg inn, mener jeg det er direkte uansvarlig å ikke informere oss brukere om det, sier han.

– Vi får dessverre gjort lite med det

Daglig leder Kjell Veire i Sandnes Parkering KF sier det dessverre ikke er første gang noe lignende har skjedd.

– Vi er dessverre plaget med innbrudd i dette anlegget, noe som er svært beklagelig overfor kundene våre som bruker anlegget. Dessuten medfører det høye vedlikeholdskostnader, sier han.

Det er kommunens bymiljø-avdeling som har satt opp anlegget, mens Sandnes Parkering drifter det.

Veire forklarer at anlegget er låst ved et låsesystem som består av en database hvor kundenes mobiltelefonnummer blir lagret. Abonnentene får adgang til anlegget ved hjelp av sin egen mobiltelefon. Etter å ha blitt registrert som abonnent og betalt, får brukerne tilgang til systemet som gjør at døren til anlegget låses opp ved å sende en SMS.

– Dessverre er det slik at uvedkommende fortsatt kommer seg inn. De bryter opp selve låsesystemet og tar sykler eller sykkeldeler. Vi ønsker svært gjerne at dette skal fungere for alle, sier Veire som håper forsikringen dekker tapet for de som har vært utsatt for sykkeltyveri eller -hærverk i anlegget.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...