Uavklart om Wong blir første eller andre vara

SKUFFET: Julia Wong var skuffet da de første resultatene ble presentert. Foto: Frode Olsen

Med et godt valg for Ap og Hadia Tajik i regjering var Julia Wong mer en klar til å bli stortingsrepresentant. Derfor var skuffelsen stor da den første valgdagsmålingen ble offentliggjort mandag kveld klokken 21.00.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 12.09.2017 kl 10:45

Øystein Hansen (Ap) og Aleksander Stokkebø (H) kniver om den siste stortingsplassen fra Rogaland. Kun et titalls stemmer skiller, og de må kanskje vente på resultatet til sent i ettermiddag. Det betyr at det fortsatt ikke er avgjort om Julia Wong blir første eller andre vararepresentant for Arbeiderpartiet.

Men at Arbeiderpartiet har gjort et dårlig valg, er det ingen tvil om. Julia Wong la heller ikke skjul på skuffelsen da resultatene begynte å tikke inn valgnatta.

– Dette er et altfor dårlig resultat sett med Arbeiderpartiets øyne. Jeg har et håp om at resultatet kan snu i løpet av kvelden. Det store spørsmålet med tanke på regjeringsskifte er utviklingen til Kristelig folkeparti og Venstre som nå ligger rundt sperregrensen. Jeg er forøvrig overrasket over de foreløpige resultatene til Krf. Jeg trodde de skulle gjøre det bedre enn foreløpige prognoser tilsier, sa Wong til Sandnesposten tidlig på kvelden.

(Artikkelen fortsetter under artikkelen)

IKKE BLID: Hadia Tajik tok på seg en betenkt mine da hun fikk høre de første resultatene etter opptellingen. Foto: Frode Olsen

Et annet overraskende moment for Julia Wong er at Fremskrittspartiet holder stand.

– Ja, det hadde jeg ikke ventet, sier Wong.

Uavhengig av hvilket valgresultat det ender med, første eller andre varaplass, er 22-åringen bestemt på å fortsette.

– Jeg er ung og har pågangsmot. Jeg skal arbeide videre som politiker i Sandnes og som vara om nå det blir endelig resultat, sier hun.

Slik ser mandatfordelingen ut i Rogaland:

  • Høyre: 5
  • Ap: 3
  • Frp: 3
  • SV: 1
  • Sp:1
  • KrF: 1

AUF: Denne gjengen fikk skryt for den store jobben AUF har lagt ned i valgkampen. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...