Samferdselsutvalget onsdag: – Uholdbar veisatsing i Sandnes

Kjartan Alexander Lunde er medlem av Samferdselsutvalget.

Handlingsprogrammet for fylkesveier 2018-2021 skal onsdag behandles i Samferdselsutvalget og deretter sluttbehandles i fylkestinget. Venstre slår alarm på vegne av Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2017 kl 07:44

– I handlingsprogrammet legges det opp til at det skal brukes 0 fylkeskommunale kroner på fylkesveiene, trafikksikkerhetstiltak eller gang- og sykkelveier i Sandnes de neste fire årene. Kun prosjekter som finansieres av bompenger skal bygges i Sandnes, sier Kjartan Alexander Lunde (V) til Sandnesposten.

– Dette synes Venstre er uholdbart, sier han.

På onsdagens møte i Samferdselsutvalget vil han derfor argumentere for endringsforslag i handlingsprogrammet. Disse forslagene lister Lunde opp slik:

  • – Fylkeskommunen skal investere 500-600 millioner kroner i fylkeskommunale midler årlig i 2018-2023. Det er veldig urimelig at kommunene på Nord-Jæren ikke skal få noenting av disse midlene, og at det begrunnes med at disse kommunene kun skal få prosjekter gjennom bompenger.
  • – Det var aldri intensjonen i Bypakke Nord-Jæren at alle prosjekter i framtiden kun skulle komme fra bompenger.
  • – Venstre mener det er urettferdig at fylkeskommunen nå legger opp til ikke å bygge viktige gang- og sykkelevei og trafikksikkerhetstiltak i Sandnes.
  • – Sandnes har mange viktige veiprosjekter og gang- og sykkelveiprosjekter på fylkesveier som trenger å bli bygget ut. Flere viktige prosjekter har vært nedprioritert i flere år.
  • – Sandnes kommune har meldt inn flere viktige trafikksikkerhetstiltak med utbedring og forbedring av gang- og sykkelveier på Noredalsveien, Kvernelandsveien og Figgen som har blitt valgt vekk.
  • – Venstre mener det er viktige trafikksikkerhetstiltak og gang- og sykkelveier blir prioritert i hele fylket.
  • – Derfor bør fylkeskommunen sitt handlingsprogram nå omarbeides slik at prosjekter også fra Sandnes kommer med.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...