Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Uklipte hekker topper kommunes klageliste

KLAGER: Uklipte hekker som skaper utrygge situasjoner i forhold til trafikken er et gjentagende problem for kommunen. Her er veiforvalter Sigve Skjæveland på en befaring med Sandnesposten for et par år tilbake. Foto: Laila Tjensvoll

Bydelsleder roper varsku.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 26.09.2018 kl 06:58

TRAFIKK: – Det er skremmende mange eksempler på høye og uklippede hekker som gjør det direkte farlig for barn og andre å ferdes på steder med mye trafikk. Manglende klipping gir dårlig sikt når og spesielt skremmende er det at hekkene, som det er snakk om, ofte er på skoleveier. Nå må kommunen gå ut med påminnelser eller påbud, sier bydelsleder Reidun Enge (Ap) i Hana bydelsutvalg.

Bydelslederen tok opp problemet i bydelsutvalgets møte tidligere i september og det ble her vedtatt å sende en anmodning til kommunen om å ta tak i problemet.

Enge nevner enkelte områder ved Øygard barnehage, Øygard ungdomsskole og i Sigvald Skalds vei som spesielt problematiske i forhold til hekker som er for høye.

– Det er sikkert mange andre områder der det også trengs kutting. Jeg tror ikke Hana bydel er en versting, sier hun.

Mange klager

Veiforvalter Sigve Skjæveland i Sandnes kommune bekrefter at uklipte hekker som skaper fare for barn og andre som ferdes i trafikken er et gjentakende problem mange steder i kommunen.

– Jeg har ikke tall på hvor mange klager vi mottar på dette, men det er mange. Sannsynligvis er dette noe det klages mest på i kommunen. Det er ingen overdrivelse å si at det er et problem som gjentar seg hvert år. Dessverre er ikke alle like flinke til å klippe hekker, busker og trær som har grodd i løpet av sommeren. Når de vokser ut på veier og sykkelstier kan de hindre sikt til både bilister og forgjengere og forårsake farlige situasjoner, sier han.

Ingen rutiner

Ifølge Skjæveland har kommunen ingen faste rutiner på å sjekke hekker. Kommunen har heller ingen planer om å iverksette nye rutiner, men både Skjæveland og andre ansatte i kommunen ser stadig skremmende eksempler når man er ute på annet befaring i andre henseender.

– Det er ingen bydeler som skiller seg ut spesifikt. Problemet finnes i alle bydelene og dessverre har det ikke blitt bedre med årene, sier han.
Skjæveland sier at kommunen sender ut brev til huseiere når de får inn klager. Huseiere blir da anmodet om å klippe hekken.

– Hvis dette ikke blir gjort vil de få en purring, med beskjed om at kommunen vil foreta klipping på deres regning dersom ingenting blir gjort, sier han og fortsetter;

– De aller fleste følger anmodningen, men det burde vært unødvendig for oss å sende ut dette. Når det er sagt oppmoder jeg både bydelsutvalg og privatpersoner til å rapportere om de ser hekker og annen beplantning som er til sjenanse for trafikk og fotgjengere, sier han.

Skjæveland legger også til at det er klare regler i forhold til hvordan hekkene skal være.

– Er hekken plassert ved ett veikryss eller i en sving skal den ikke henge utover fortauet. Den skal heller ikke være høyere enn en halv meter, sier Skjæveland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...