Ung leder med store ambisjoner

LEDER: Knut André Sande fra Sandnes ble i helgen valgt til ny leder i den landsdekkende organisasjonen.

Knut André Sande (21) fra Sandnes ble i helgen valgt til leder i Europeisk ungdom.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 17.10.2017 kl 21:51

NY LEDER: – Den største utfordringen blir å få spredt informasjon og kunnskap om hva EU er og står for. I dag er det lite debatt omkring temaet og for oss blir det nå viktig å nå frem til unge mennesker gjennom kanaler som sosiale medier og skolebesøk, sier Sande, som til daglig studerer faget «demokrati og rettigheter i informasjonssamfunnet» ved Universitetet i Oslo.

Stort engasjement

De neste to årene skal Sande lede en organisasjon som har rundt 1000 medlemmer nasjonalt. Målet er å få flere medlemmer og styrke organisasjonen gjennom å spre et positivt bilde av EU. Engasjement er i alle fall ikke mangelvare hos den nye lederen fra Sandnes.

– Mitt personlige engasjement bygger på flere steiner. Jeg ønsker at folk skal få samme muligheter uavhengig av grenser og jeg er samtidig overbevist om at vi på mange måter kan takke EU for at vi lever på et fredens kontinent, sier han til Sandnesposten og fortsetter:

– Vi lever i en tid hvor internasjonalt samarbeid er satt under stort press. Mens land tidligere gikk sammen for å løse globale utfordringer velger flere nå å gå i isolasjon. Dette er svært betenkelig, for vår tids utfordringer er grenseløse og faller ofte utenfor nasjonal politikk. Vi trenger mer samarbeid, ikke mindre. Dette er noe jeg og Europeisk ungdom vil gå i bresjen for.

Riktig retning

Sande innrømmer samtidig at det har vært vanskelig å være EU-tilhenger i kjølvannet av Brexit, men han merker nå at ting er i ferd med å snu.

– Vi hadde en del valg som gikk i feil retning, men den senere tid har pilene pekt i riktig retning. Det ser vi gjennom de siste valgene i land som Nederland og Frankrike. Oppslutningen om EU er økende i mange EU-land og samtidig merker vi en økt positivisme med mindre arbeidsledighet og oppgang.

– Er EU en perfekt samarbeidsallianse?

– Nei, men det er viktig å bygge videre på det som er der og søke gode løsninger. Spesielt nå når vi igjen ser et Europa som beveger seg i riktig retning. Målet vårt er norsk EU-medlemskap, men vi vil også kjempe for å beholde EØS-avtalen som i dag er truet fra flere hold, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...