Sandnesposten A/S

Ransforsøket på Soma: Ung mann mistenkt, men fremdeles mye uklart

SOMA: Det var i dette området den 77 år gamle damen ble utsatt for ransforsøket. Foto: Ronny Hjertås

En ung mann ble mandag avhørt, mistenkt for å ha forsøkt å rane en 77 år gammel dame med kniv. Selv etter avhøret er det mye som er uklart. Politiet vil nå snakke med flere vitner.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.07.2017 kl 14:36

RANSFORSØK: En ung mann bosatt på Soma satt mandag i avhør hos politiet, mistenkt for å ha forsøkt å rane en 77 år gammel dame med kniv på Soma søndag ettermiddag.

Mannen er ikke kjent av politiet fra før av.

– Kvinnen har forklart at hun var ute og gikk tur, da mannen kom gående mot henne. Han uttalte at han ville ha penger og telefonen hennes. Hun så en bil som sto parkert et stykke unna, og klarte å komme seg vekk fra ham ved å løpe mot den, sier påtaleansvarlig Åshild Ravndal.

Ba om penger og telefon

Ifølge Ravndal skal det etter forholdene gå bra med kvinnen som ble utsatt for ransforsøket.

– Jeg har ikke hørt noe annet, men hun ble nok skremt, sier Ravndal, som understreker at hun ikke selv har snakket med kvinnen.

Det var et vitne som hadde snakket med kvinnen som først meldte fra om hendelsen i tretiden søndag ettermiddag. Politiet gikk da ut og ba kvinnen om å melde seg.

Senere på dagen meldte et kvinnelig vitne seg til politiet med opplysninger om at hun trolig hadde sett samme mann ved kirkegården på Soma tidligere på dagen. Ifølge vitnet hadde mannen «veldig mørke øyne». Han skal ha skjult ansiktet med et tørkle, og hadde hetten trukket ned foran pannen. Vedkommende var rundt 170 cm, mente vitnet.

Den maskerte mannen fulgte etter vitnet, og vitnet sier til politiet at hun kom seg «i sikkerhet» ved å ta kontakt med en annen person ved parkeringsplassen utenfor kirkegården.

Mannen skal så ha forsvunnet, men både vitnet og personen hun kontaktet på parkeringsplassen reagerte på oppførselen, melder politiet.

Somamann mistenkt

Klokken 19.10 søndag kveld kom beskjeden om at offerets datter hadde vært i kontakt med politiet, og at den 77 år gamle kvinnnen skulle avhøres.

På bakgrunn av dette avhøret fikk en ung mann bosatt på Soma status som mistenkt. Operasjonssentralen gikk først ut og sa at mannen var pågrepet og siktet, men påtaleansvarlig Åshild Ravndal delvis avkrefter dette.

– Rent formelt har han status som siktet. Det er fordi det ble foretatt tvangsmidler, altså at boligen hans ble ransaket. Men det er ikke utferdiget en formell siktelse, sier Ravndal.

Fremdeles uklart

Politiet foretok i søndag kveld en ransaking av mannens bopæl, men uten å finne klærne gjerningsmannen skal ha hatt på seg under ransforsøket.

Mandag formiddag var mannen inne i avhør hos politiet, men dette brakte ikke videre klarhet i saken.

– Det kom ikke fram noe spesielt i avhøret. Nå må vi også avhøre andre vitner for å få nærmere klarhet i hva som har skjedd, sier Ravndal, som ikke vil gå nærmere inn på hva som kom fram i avhøret.

Vitnene det er snakk om, er folk politiet vet har sett den mistenkte i løpet av det samme tidsrommet.

– Sjeldent

Uten at hun kan si noe nøyaktig, er det ifølge Ravndal svært sjeldent at ran av denne typen forekommer i Sandnes.

– Jeg kan i alle fall ikke huske å ha vært borti en tilsvarende sak tidligere, så det er sjeldent. Det skal være trygt å ferdes ute, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...