Usikkert for Fyrlykt-kontor i Sandnes

FYRLYKTA: Sandnesposten har tidlegare skrive om fosterheimsstiftinga Fyrlykta som har kontor i Sandnes. – Me veit ennå ikkje kva konsekvensar denne saka får for nokre av våre avdelingar, seier Jørgen Fredheim (t.h.), leiar i Fyrlykta. Foto: Privat og faksimile

Fosterheimstiftinga Fyrlykta, som også har regionkontor i Sandnes, er ute i hardt verdt ver etter at stiftinga, ifølgje VG, skal ha betalt millionlønningar til leiinga. Den nye leiinga veit ikkje kva konsekvensar dette får for sandneskontoret.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Hausten 2015 etablerte Fyrlykta kontor i Sandnes med to tilsette. Fyrlykta har regionkontor fleire stader i Norge, medan hovudkontoret ligg i Fredrikstad.

Stiftinga blei starta av tyskaren Peer Salström-Leyh. Det er VG som har skrive om saka den siste tida. VG skriv at stiftinga har fått nær ein halv milliard offentlege kroner for å ta seg av norske fosterbarn.

Revisjonsrapport

VG skriv vidare at stiftinga har gått med gigantoverskot, har betalt millionlønningar til leiinga og har ført millionar ut av Norge.

Bufdir (Barne, ungdoms- og familiedirektoratet) blei bekymra for 1, 5 år sidan, men fyrst nå er saka tatt tak i. Direktoratet har ifølgje VG stoppa alle nye kjøp frå Fyrlykta. Det skjer nå ei ekstern vurdering og Fyrlykta ventar på revisjonsrapport.

Fortvila

Dei tilsette i Fyrlykta har vore heilt ukjende med avsløringane. Ny dagleg leiar Jørgen Fredheim fortel Sandnesposten at dei tilsette har tatt opplysningane hardt.

– Korleis reagerte dei tilsette då dette kom fram i media?

– Dei tilsette kjende seg ikkje igjen slik som me er blitt skildra i media. Me er ein organisasjon som kvar dag jobbar for dei barna og familiane som er knytt til oss.

– Kva konsekvensar får dette
for sandneskontoret?

– Me veit ennå ikkje kva konsekvensar det får for nokre av våre avdelingar. Det vil bli avgjort av revisjonsrapporten og korleis me møter dei endringane som vil kunne koma som eit krav.

– Kva skjer med økonomien framover?

– Økonomien vår blir påverka av oppdragsmengda vår, så det vil tida visa.

Oppfølging


– De har eksisterande heimar og barn som ventar på fosterheimar. Kva skjer med fosterbarna oppi dette?

– Dei eksisterande fosterheimane held fram med å få oppfølging av oss, også i den perioden me er i nå. Me har vore førebudde på dette ei stund og våre tilsette gjer ein framifrå jobb ute i alle våre fantastiske fosterheimar. For dei barna som ventar på fosterheim, så har me i denne perioden ikkje kunne tilby dei heimane me har ledige. Me er i dialog med desse heimane og dei ønskjer å venta på at revisjonen er over, slik at dei kan gje den hjelpa dei kan tilby disse barna. Dette er fosterheimar som har tatt kontakt med oss i Fyrlykta fordi dei ønskjer å ta imot den gode oppfølginga dei får av våre fagpersonar gjennom dei krevjande oppdraga som ventar, seier Fredheim.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...