– Usikre på hva som venter oss

PEKER PILEN FORTSATT OPP?: Bengt Sæternes har ført Sandnes Ulf til en sjuende-, og en fjerdeplass de to siste årene. Denne sesongen kan det bli tredjeplass. Foto: Ole Aarre

En halv million kroner og hjemmefordel i kvalifiseringen. Det er hva som står på spill når Sandnes Ulf møter Fredrikstad i helgen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 04.11.2017 kl 11:39

Sandnes Ulf ligger på tredjeplass før siste serierunde, men kan i verste fall ende på sjetteplass dersom de taper for Fredrikstad og de tre nærmeste lagene bak vinner. Gjør de jobben og sikrer tredjeplassen vil det bety hjemmefordel i kvalifiseringen som starter 12. november.

Økonomisk vil det også bety mellom 400.000 og 500.000 kroner mer i klubbkassen enn budsjettert. Sandnes Ulf budsjetterte med sjetteplass før sesongen.

Kan sende Fredrikstad ned

Fredrikstad står i fare for å rykke ned og må trolig ha alle tre poengene mot Sandnes Ulf for å ha noen som helst mulighet for å berge plassen.

Det tror høyreback Viljar Vevatne kan tale til Sandnes Ulfs fordel.

– Fredrikstad må framover på banen. Det kan passe oss bra, mener Vevatne, som ser for seg store rom å kontre i.

Hvordan Fredrikstad kommer til å framstå på søndag er det ingen som vet. Laget har fått ny trener i Bjørn Petter Ingebretsen denne uken.

– Vi vet ikke hvordan de kommer, det eneste vi vet er at de kommer til å gi alt. Det skal vi også, lover Vevatne, som gleder seg til å spille foran opp mot 10.000 tilskuere på Fredrikstad stadion.

– Har ikke akkurat sprudlet

Trener Bengt Sæternes innrømmer at han ikke kommer til å bruke et eneste sekund i kampforberedelsene på Fredrikstad.

– Vi er usikre på hva som venter oss, så denne kampen skal vi bare ha fokus på oss selv. Det eneste vi vet er at de må framover på banen på ett eller annet tidspunkt. Det har vi planer om å utnytte, sier Sæternes, som ledet en særdeles god treningsøkt i går.

– I dag var det jækla bra trøkk! Det er alltid gledelig når det er sånn, og nå er det på tide at vi får til en god kamp igjen. Det begynner å bli en stund siden, for selv om vi har hatt noen gode resultater, så har det ikke akkurat sprudlet av oss, erkjenner han.

Hovedproblemet etter Kongsvinger-kampen er identifisert, og det er først og fremst jobben uten ball, ifølge Sæternes.

– Vi har slitt i presspillet vårt i det siste, da vi ofte får for stor strekk i laget. Vi må opptre mer samlet i kampen mot Fredrikstad og i kvalifiseringsspillet, konstaterer han.

Sandnes Ulf er for øvrig så godt som enig med Egil Selvik om en ny kontrakt. Planen er at han lånes ut til en førstedivisjonsklubb for neste sesong. Klubben er også i dialog med Axel Kryger om en kontraktsforlengelse.

I tillegg er følgende spillere på utgående kontrakt i Sandnes Ulf: Viljar Vevatne, Mads Nielsen, Nicolai Geertsen, Kenneth Sola, Oddbjørn Skartun, Jørgen Olsen og Jonas Høidahl.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...