Forslumming i Langgata: Utbygger håper på fortgang

VENTER: Prosjektsjef Bjørn Helge Bore (t.v) og distriktssjef Espen Opsanger hos JM Norge venter på grønt lys for å gå i gang med boligbygging i Langgata 90-92. Foto: Trond Eirik Olsen

JM Norge har gitt opp tanken på bygging av boliger i den gamle turnhallen. Nå satser de på at nye kjøpere snarlig vil ta over. Samtidig venter de på klarsignal til bygging av boliger i Langgata 90-92.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

LANGGATA: – Vi har allerede flere interessenter som ønsker å kjøpe, men for oss er det viktig å sikre at vi får inn den rette virksomheten i Turnhallen. Vi vil det beste for byen og støyende virksomhet i et område der det også kommer nye boliger over gaten er ikke aktuelt. Jeg håper imidlertid at vi snart har nye kjøpere klar, dette er noe vi nå jobber aktivt med, sier distriktssjef Espen Opsanger i JM Norge og fortsetter;

– Vi har full forståelse for at folk føler frustrasjon over at både Turnhallen og tomten på andre siden av veien lenge har stått tom. Vår intensjon har vært å fremme prosjekter vi mener ville vært gode for byen. Dessverre har vi ikke fått politisk gjennomslag for planene og det gjør at ting har blitt stående på vent.

Planer strandet

Jm Norge kjøpte den gamle turnhallen av Sandnes kommune i 2011 og har siden lansert flere alternativer om å bygge større leilighetskompleks i det gamle bygget. Et av prosjektene gikk ut på å bygge et kompleks med 54 mindre leiligheter beregnet på unge førstgangsetablerere. Prosjektet ble avvist politisk med begrunnelse av det brøt med flere prinsipper i sentrumsplanen i forhold til botetthet. Politikerne næret også bekymring for at mange gjennomgangsleiligheter med unge beboere skulle skape støy og forringelse av bokvaliteten i området.

– Slik vi ser nå lar ikke turnhallen seg utvikle til et større boligprosjekt og da må man se på andre muligheter. Det er også grunnen til at vi nå har valgt å selge. Turnhallen er historie for oss, sier Opsanger.

52 nye leiligheter

JM Bygg eier også tomten like over gaten i Langgata 90-92. Selskapet kjøpte tomten i 2010 og hadde her planer om å bygge et større leilighetskompleks. Sammen med prosjektet i Turhallen ville det blitt snakk om 200 nye leiligheter. Ulike utfordringer med vanskelige grunnforhold og politisk motvilje i forhold til rammebetingelser omkring høyde på bygg gjorde imidlertid at prosjektet strandet.
Etter mye om og men lanserte JM Norge i fjor et mindre prosjekt med 52 leiligheter fordelt på tre bygg. Dette prosjektet er nå til behandling i kommunen.

– Her har vi nå gjort det beste vi kan ut fra de forutsetningene som finnes. Nærheten til sentrum gjør nok at dette blir attraktive leiligheter, sier Opsanger.

Fremdeles er det noen problemer av teknisk art som gjenstår, men Opsanger håper på snarlig klarsignal fra kommunen
– Jeg håper vi ikke må gå en ny runde med politisk behandling denne gangen. Det vi har søkt om holder seg innenfor rammebetingelsene og får vi klarsignal vil vi gå i gang med bygging så snart tillatelse foreligger.

Skuffet

Opsanger sier at JM Norge har investert mye i planarbeid for hele området nord i Langgata og innrømmer at han er skuffet over at de mange planene ikke har gått gjennom.

– Slik jeg ser det har vi hatt et bra konsept som ville bidratt til å skape nytt liv i et område som trenger fornying. Det er trist at vi ikke har fått gjennomslag for planene, men det er lite vi kan gjøre med dette nå. JM Norge er først og fremst et boligutbyggerselskap og så lenge det er urealistisk å bygge boliger i Turnhallen ser vi ikke noe poeng i å beholde bygningen, sier han og fortsetter:

– Prosjektet i Langgata 90-92 blir betydelig mindre enn det vi hadde håpet og ingen økonomisk gullgruve for oss, men vi føler forpliktelse og ansvar overfor folk i området. Det er beklagelig at ting har blitt stående tomt så lenge, men vi må en viss økonomi i prosjektene for å starte opp.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...