Sandnesposten A/S

– Uten løsning foreslår jeg å kutte rushavgiften

MANDAG: Christine Sagen Helgø (H), Stanley Wirak (Ap) og Ole Ueland (H) gjør seg klare til diskusjoner. Ordførerne i Stavanger, Sandnes og Sola skal igjen møtes mandag. Foto: Frode Olsen

Stanley Wirak (Ap) sier han ikke har fått ny informasjon etter at det torsdag ble kjent at tusenvis av bilister kan ha blitt feilregistrert i bommene.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 07.12.2018 kl 18:32

Torsdagens møte i styringsgruppen for de nye bomringene tok en alvorlig vending da det ble kjent at tusenvis av bilister kan ha blitt registrert med rushtidsavgift, på tross av at kjøringen fant sted på andre tidspunkt.

Veisjef Terje Moe Gustavsen tok mange telefoner, og konkluderte med at partene i styringsgruppen skal samles til ekstraordinært møte mandag.

Intet nytt

Fredag ettermiddag har ikke Wirak mer informasjon når det kommer til selve årsaken.

– Nei, jeg har ikke hørt noe konkret fra hverken Ferde eller veisjefen. De skal bruke helgen på å finne ut alvorlighetsgraden og omfanget av problemene. Møtetidspunktet på mandag er foreløpig ikke fastsatt. Det er meningen at det tidspunktet kommer i løpet av fredag, kanskje lørdag, sier Wirak.

Det betyr at ordføreren i Sandnes også kommer i en liten tidsmessig konflikt.

– Jeg må nok forlate bystyresalen, hvor budsjettet skal behandles, for så å returnere. Dette vet jeg mer om når det nærmer seg, sier han.

En ting Stanley Wirak (Ap) er meget tydelig på, er at styringsgruppen må vise handling dersom løsninger fra Ferde ikke blir presentert.

– Slik jeg har forstått, ligger problemet tilknyttet registreringer av rushtidsavgiften. I så tilfelle er mitt forslag å kjøre videre med flat takst inntil problemene er løst, sier Wirak.

Et moment i den sammenheng er et de andre fire ordførerne i så tilfelle må mene det samme.

Uholdbart

Han er oppgitt over at bompasserende i det hele tatt er kommet i denne situasjonen.

– Situasjonen er uholdbar, og det er ikke slik at det er kundene som skal passe på at ting skjer riktig. Om det oppståtte skyldes feil som mangel av testing, vet jeg rett og slett ikke. Derfor blir det veldig interessant å høre hva Ferde sier på mandag, sier han.

Det store spørsmålet er om styringsgruppen i det hele tatt har mandat til å gjøre endringer uten at regjeringen koples inn. Bymiljøpakken er iverksatt, og tidligere har beskjeden vært klar på at forutsetningen for endring i innretningene er nullvekstmålet, og at inntektene skal stemme med utgiftene. Dersom det stemmer, kan regjeringen endre sitt vedtak.

Pål Morten Borgli (Frp) uttalte i går at styringsgruppen og veisjefen må bestemme seg for å stenge bommene inntil videre, gjerne til etter kommune- og fylkesvalget i 2019. Han mener at styringsgruppen kan trykke på stoppknappen, uten regjeringens godkjennelse.

– Det mener jeg de kan og bør gjøre. I denne saken er også samferdselsdepartementet informert. Kommandolinjene er korte, sier Borgli.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...