– Utenkelig å fortsette med Jærenpakke 1

VANTRO: Ane Mari Braut Nese (H) er rystet både over samferdselsministerens uttalelser til Sandnesposten, og av at nabokommunen i det hele tatt vurderer å sette Klepp i en situasjon med fortsettelse av Jærenpakke 1. Foto: Åge Bjørnevik

Mandag uttalte samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) til Sandnesposten at dagens bomring vil fortsette dersom aktørene på Nord-Jæren velger å utsette Bymiljøpakke Nord-Jæren.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2018 kl 09:25

Ordfører i Klepp er rystet både over samferdselsministerens uttalelser om at dagens inntjening vil fortsette dersom partene på Nord-Jæren bestemmer seg for å utsette Bymiljøpakken ytterligere.

– Slik det er nå, forholder Samferdselsdepartementet seg til de vedtak som er gjort i tråd med stortingsproposisjonen om finansisering av Bypakke Nord-Jæren lagt fram for og behandlet av Stortinget. Hvis imidlertid en samlet styringsgruppe blir enige om å utsette pakken, er det greit. Da fortsetter dagens innkreving, og det nye bompengeopplegget i stortingsproposjonen innføres ikke, sier Jon Georg Dale (Frp) til Sandnesposten.

– Du sier at Jærenpakke 1 vil fortsette dersom alle er enige om å utsette kommende pakke. Har dere da tenkt på Jæren og hva de kommunene vil si? De bommene skal jo bort 1. oktober?

– For Nord-Jæren har Stortinget forutsatt at gjeldende innkreving skal fortsette fram til ny innkreving startes opp. Da forholder jeg meg til det, sier Jon Georg Dale.

Uttalelsene får Klepp-ordfører Ane Mari Braut Nese (H) til å reagere kraftig.

– Det er helt utenkelig for Klepp å skulle fortsette med Jærenpakke 1. Vi har i lengre tid hatt nedtelling og vi gleder oss til bomringen rundt Klepp skal forsvinne, sier Braut Nese.

Tviler på om Dale kjenner til fakta

Ordføreren er regelrett rystet over at tanken i det hele tatt kommer på bordet.

– Dersom det hadde skjedd, ville det vært et politisk overgrep som vi ikke kan finne oss i. At våre innbyggere eventuelt fortsatt skal betale bompenger fordi andre kommuner ikke kommer til enighet, vil i så tilfellet være så urimelig og frekt som det er mulig. Da vil jo fire kommuner på Nord-Jæren fullstendig overkjøre en av partene i Jærpakke 1. Ingenting i en slik tanke minner om lokaldemokrati. Det er uhørt, sier Braut Nese.

Ordføreren i Klepp antar at samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) har uttalt seg uten å kjenne til at Klepp kommune har vært en av aktørene i Jærpakken de siste 18 årene.

– Jeg må ta høyde for at Jon Georg Dale kun har hatt sin stilling i rundt to uker. Han kan ikke skaffe seg oversikt og sette seg inn i alle avtaler på så kort tid. Det kan tenkes han ikke vet at Klepp har vært med på Jærenpakke 1 i alle disse årene, sier hun.

Sjokkert over naboene

Klepps ordfører nøler ikke med å rette kikkertsiktet inn mot de andre kommunene i Bymiljøpakke Nord-Jæren. I realiteten snakker hun om Sandnes, som foreløpig er den eneste aktøren som kjemper for utsettelse. Randaberg kan trolig slå følge i den vurderingen etter kommunestyremøte i persillebygda kommende torsdag.

– At Jon Georg Dale eventuelt ikke vet at Klepp er med i Jærenpakke 1 er nå en ting, men våre nabokommuner kjenner meget godt til dette. At de i det hele tatt vurderer tanken på at en utsettelse av Bymiljøpakke Nord-Jæren skal føre til at bommene blir stående rundt Klepp, er direkte egoistisk og frekt. Slik kan man bare ikke gjøre. Alle kommunene i regionen har et tverrfaglig samarbeid tuftet på godt naboskap. En fortsettelse av Jærenpakke 1 er utenkelig, sier ordføreren i Klepp.

Fungerende ordfører i Sandnes, Pål Morten Borgli (Frp), ønsker ikke å kommentere saken.

BOM: Etter heftige protester har posisjonspartiene Arbeiderpartiet og Senterpartiet i Sandnes kommune snudd når det kommer til bompakken. Sammen med Frp jobber de med hud og hår for en utsettelse av Bymiljøpakke Nord-Jæren. Det kan gå ut over den uskyldig parten, Klepp. Dette bildet av bomaksjonist Alexandra Lind er tatt utenfor Stavanger Lufthavn Sola søndag 16. september. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...