Sandnesposten A/S

Utfordringer i Austråttbakken

Veibanen ser ut som takrenner

AKVEDUKTER: Disse sporene i veibanen oppover Austråttbakken fører til vannansamlinger. Mange legger seg mellom sporene oppover. Foto: Frode Olsen

Sporene oppover i Austråttbakken er så dype at bilistene nesten ikke trenger å styre. Utbedringer står ikke høyest på Vegvesenets prioriteringsliste.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 21.04.2018 kl 13:23

Bilister og andre trafikkanter har i lengre tid stått overfor en utfordring ved bruk av Austråttbakken. Asfalten er nemlig så nedslitt at det har dannet seg dype spor i veibanen. Noen så dype at de minner om halve rør.

Statens vegvesen er kjent med problemstillingen, og sier at den relativt kalde og lange vinteren er årsaken til slitasje. Også Gjesdalbakken, som er en avstikker ned mot inngangspartiet til politistasjonen, er hullete og nedslitt.

Byggeleder for asfaltkontrakter i Statens vegvesen, Bjørn Andersen, forteller at asfaltsesongen varer til godt ut på høsten, og at det i Rogaland blir det brukt 110 millioner kroner på asfaltering av fylkesveiene og rundt 18 millioner på riks- og europaveier i 2018.

Austråttbakken må fikses, spørsmålet er bare når.

– Vi kjenner til problemet, men her blir det snakk om prioriteringer. Det finnes andre og mer trafikkerte veier som krever endringer først. Nå kan det være at ekstrabevilgninger vil komme, eller at det skjer omprioriteringer. Med ekstramidler kan det være at Austråttbakken om områdene rundt blir fikset raskere. Det finnes også noen utfordringer på veien utover mot Noredalen og Sviland vi gjerne skulle fikset, sier Andersen.

MÅ FIKSES: Asfalten i Austråttbakken er så godt som helt nedslitt. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...