Utspekulert Sandnes-mann

Bedro en rekke privatpersoner

GJENTATTE LOVBRUDD: En person fra Sandnes ble innhentet av lovens lange arm etter en rekke bedrag. Foto: Frode Olsen

En 29 år gammel mann fra Sandnes har lurt en rekke mennesker i distriktet. Nå må han sone 90 dager i fengsel for alle forholdene fra 2015 og frem til i dag.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 19.12.2016 kl 15:24

Favorittmetoden til domfelte var å kjøpe brukte mobiltelefoner via nettstedet finn.no. Ved syv tilfeller har mannen vist frem kvittering fra sin nettbank, for så å slette betalingen. På den måten fikk han syv personer til å sende ham I-phone-telefoner.

Samme fremgangsmetode brukte han også ved betaling for klær, leie av vannscoter og i forbindelse med 15 overnattinger i Stavanger-området.

Mannen er også dømt for lignende tilfeller tilbake i 2015.

– Påtalemyndigheten har foreslått at straffen settes til fengsel i seks måneder, som en fellesstraff med Jæren tingretts dom av 28. april 2016. Dommen gjelder kriminalitet av samme art og karakter som nå pådømmes, og straffen ble den gang satt til 90 dager fengsel som en fellesstraff med den betingede delen på 30 dager av fengselsstraffen idømt ved Jæren tingretts dom av 30. april 2015. Også sistnevnte dom gjelder i hovedsak handlinger av samme art og karakter som nå pådømmes. Til grunn for påstanden om fellesstraff er det vist til at et av forholdene som nå pådømmes, bokstav a), til dels er begått før Jæren tingretts dom av 28. april 2016 og at straffeloven § 82 om etterskuddsdom kommer til anvendelse for dette forholdet, sier dommen.

I skjerpende retning ved straffeutmålingen legger retten betydelig vekt på siktedes stadige gjentakelse av likeartet kriminalitet som han tidligere er domfelt for, og etter kort tid og med stor hyppighet.

– Samlet sett er det tale om en stor mengde bedrageri, der siktede planmessig og systematisk har utnyttet den tilliten private kjøp og salg over internett bygger på. Selv om de enkelte bedrageriene gjelder forholdsvis små beløp, er det tale om en lang rekke fornærmede som er bedratt. Samlet beløp i saken er cirka 55 000 kroner, sier dommen.

Mannen må nå sone 90 dager i mobilfri sone. Han ble også idømt å betale tilbake pengene han har svindler til seg gjennom den illegale aktiviteten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...