Uviss framtid for Soma skole

UVISST: Sandnes kommune sier opp leieavtalen med Soma skole fra 31. juli 2019. Bydelsutvalget vil beholde deler av skolen som bydelsarena også etter at leieavtalen er gått ut. Foto: Trond Eirik Olsen

Bystyret ga mandag grønt lys for opp leieavtalen med Soma skole 31. august 2019. Det er uvisst hva den nedlagte skolen skal brukes til etter dette.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

BYSTYRE: Et enstemmig bystyre hadde mandag ingen innsigelser mot at Sandnes Eiendomsselskap KF sier opp leieforholdene for Soma skole med en oppsigelsestid på to år. Internhusleien i denne perioden vil utgjøre 616.430 kroner som skal dekkes innenfor gjeldende budsjettramme og bruk av dispensasjonsfond.

Hva som skjer med skolen etter denne perioden utgår i 2019 er ennå uvisst, men ifølge utviklingssjef Oddgeir Tørseth i Sandnes Eiendomsselskap KF er det nå nedsatt en gruppe som skal se på framtidig bruk.

– Dette er et arbeid som pågår nå og utvalget kommer til å legge fram en utredning for bystyret på et senere tidspunkt. Det er ennå ikke fattet noen konklusjoner og det er derfor åpent om hva som kommer til å skje, sier han og fortsetter:

– Kommunale behov vil uansett bli noe av det som blir med i vurderingen av etterbruk.

Ifølge Tørseth er det i dag god etterspørsel fra aktører som eksempelvis ønsker å bruke gymsalen på skolen.

– Gymsalen er også i dag i bruk på kveldstid og jeg kan bekrefte at vi også har hatt henvendelse fra ulike organer som ønsker plass i forhold til aktiviteter, sier han.

Stort dugnadsarbeid

Bydelsleder Audun Stokka i Malmheim og Soma bydelsutvalg sa til Sandnesposten tidligere denne måneden at han ønsket garantier for at bygget også kommer til nytte for bydelen på lengre sikt.
Han viste i denne sammenheng også til at mye av arbeidet i forbindelse med et påbygg til skolen er gjennomført på dugnad og finansiert av et lokalt partslag.

I forbindelse med dette arbeidet foreligger det, ifølge Stokka, også avtaler om fremtidig bruk av de lokalene som partslaget har finansiert.

– I alt er det snakk om arbeid til nærmere 500.000 kroner, og vi ser det derfor som helt naturlig at de delene av nybygget der dette arbeidet er utført tilbakeføres til bydelen gjennom bydelsutvalget. Vi er i kontakt med kommunen om dette, sier han og forteller samtidig at det i dag er flere aktører som kan tenke seg plass i bydelshuset.

– Her vil være rom for både idrettslag, korps og andre aktiviteter. Det er mye på gang.

Utelukker ikke bydelshus

Ordfører Stanley Wirak (Ap)har tidligere gitt uttrykk for at han ikke utelukker at deler av Soma skole også i fremtiden blir brukt i som lokaler for ulike aktiviteter i bydelen. Han har merket seg bydelsutvalgets engasjement.

– Vi kommer til å se nærmere på hvordan disse lokale skal brukes i fremtiden. Jeg er kjent med at bydelen ikke har så mange andre bygg som kan romme bydelsaktivteter og mulighetene til i alle fall å bruke deler av bygget til dette bør være til stede uten at jeg derved vil konkludere med noe før vi får en nærmere redegjørelse på bordet, sier han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...