Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Uvisst når bommene er i drift igjen

MERKET: Bommen i Gamle Ålgårdsvei var en av fem som ble utsatt for skadeverk natt til søndag. Foto: Ronny Hjertås

Statens vegvesen har startet å reparere bomstasjonene som i helgen ble utsatt for hærverk. Men når alle er i drift igjen, er usikkert.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Vi holder på å reparere bommene som i helgen ble utsatt for hærverk, sier avdelingsdirektør Astrid Eide i Statens vegvesen til Sandnesposten.

Fem av de nye bomstasjonene på Nord-Jæren, derav to i Sandnes, ble i helgen utsatt for hærverk.

Inspeksjonslukene ble åpnet og ledningsverket på innsiden ble skadet ved at noe brennbart ble lagt inn inn. Dette har så svidd ledningsverket, slik at det har kommet røyk ut på toppen av bommene.

– Bomstasjonen i Gamle Ålgårdsvei er den første som blir reparert. Vi har noe utstyr liggende her, mens resten må bestilles fra Sverige. Når utstyret er på plass her, vet vi foreløpig ikke, sier Eide.

Når det gjelder de flyttbare bomstasjonene, er det fortsatt uvisst når disse kan settes inn midlertidig i påvente av reparasjon av alle bommene som er foreløpig satt ut av drift.

– Den ene, som vi har her lokalt, vil bli satt ut raskt. Når resten blir satt ut, er fortsatt usikkert, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...