Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Vågen-elever kjemper om 100.000 kr

DEDIKERT: Andreas Wetås Jara har spilt cello siden før han begynte på skolen. Cellisten som øver i snitt fire timer hver dag er med i konkurransen om en pengepremie på 100.000 kroner. Her fra audition i Stavanger. Foto: Frode Olsen

Tre elever med bakgrunn fra Vågen videregående skole er med i kampen om en premie på 100.000 kroner. Til tross for alderen er musikktalentene allerede på et meget høyt nivå. Andreas Wetås Jara har spilt cello siden han var seks år gammel.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Det er sjette året på rad det internasjonale selskapet PwC arrangerer talentkonkurranse for unge musikere. Det var ni spente elever fra musikkskolene Vågen i Sandnes, Stavanger katedralskole og Skeisvang i Haugesund som møtte til audition foran et sterkt faglig dommerpanel.

Vinneren stikker av med en pengepremie på hele 100.000 norske kroner. Rosinen i pølsen er at seierherren i anledning den årlige julekonserten i Kuppenhallen i Stavanger, også får vise fram sitt talent i løpet av nettopp den konserten.

Tre fra Vågen vgs

Vågen videregående skole i Sandnes var representert med tre unge musikere. 18 år gamle Miriam Aasland imponerte med lyd og presisjon fra sin fløyte. Like unge Hårek Jordal Andreassen lot dommerne lytte til vakker musikk fra sin sin altsaxofon.

Han startet saxofonkarrieren med i Hana skolekorps før han fylte ti år. Jordal Andreassen håper han er ferdig med sin master i utøvende musikk i løpet av de fem neste årene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAXOFON: Hårek Jordal Andreassen startet sin musikkarriere i Hana skolekorps da han var ni år. Eller noen år viste han interesse og tok initiativ til å spille mer klassisk repertoire. Foto: Frode Olsen

Det er liten tvil om at nivået og talentet de tre studentene har kan føre dem meget langt. Alle i konkurransen fra Vågen vgs har allerede fått gleden av å opptre på store arrangementer. Andreas Wetås Jara på cello forteller at det ligger en god del dedikasjon og nedlagt tid bak dit han er kommet i dag. For å bli virkelig god må han trene i store mengder hver eneste dag.

– Det er vel ganske så kjent blant mine venner at det ikke er særlig vits å be meg med på noe før klokken er passert 20.00. Jeg øver i snitt rundt fire timer hver dag, sier han med et smil.

Kjøpte stillecello

Wetås Jara har allerede rukket å få en utmerkelse av Sandnes kommune. Premien på 20.000 kroner kom godt med i studietiden. I tillegg slipper han å holde hotellgjester våkne når han er ute på reise.

– Jeg brukte faktisk deler av de pengene fra Sandnes kommune til innkjøp av en stillecello. Med den kan jeg høre meg selv spille gjennom høretelefoner, og slipper da og eventuelt forstyrre folk rundt meg. Dersom jeg skulle være så heldig å nå fram i denne konkurransen vil det kunne gi meg anledning til å investere i den celloen jeg etter hvert trenger for å utvikle evnene mine som cellist, sier han.

Andreas Wetås Jara valgte å fremføre Saint-Saens cellokonsert foran dommerne. Et stykke han har øvd mye på.

– Jeg har nok blitt inspirert av å høre store cellister spille denne musikken, sier musikeren som trolig kommer til å være til inspirasjon for andre i tiden som kommer.

Vinneren av konkurransen blir annonsert i forbindelse med julekonserten i desember måned.

FLØYELSMYKT: Miriam Aasland vil eventuelt bruke premiepengene til undervisning og nytt instrument. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...