Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Vågen-elever setter opp musikal spesiallaget for dem

GOD GJENG: Det er totalt 85 elever som deltar fra blant annet drama- og danselinja.

Elever fra tverrfaglige linjer på Vågen videregående skole jobber sammen for å framføre musikalen «De små fuglane – byens gildaste jevlungar». Tirsdag er det premiere.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

MUSIKAL: Følelsene er blandet før premieren hos elevene som går tredje året på media på Vågen videregående skole. De har ventet i 2,5 år på dette, og musikalen er et avsluttende prosjekt for medielinja som de går på.

– Det blir spennende og vi er samtidig litt redde også. Nå øver vi en gang i uka på fredagene fra klokka kvart på tolv til fire på ettermiddagen. Spesielt har det blitt mye øving nå i slutten, forteller Hanne Nilsen (18) som er danser i musikalen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GRUPPA: Her er gruppa sammen med regien. Oppe fra venstre: Susanne Magnussen, Helene Mjølsnes, Emma Sofia Hansen, Ragnhild Thoring (regi), Andrea Johnsen, Henrik Storm Henriksen, Patrik-August Tanaia. Nede fra venstre: Tobias Nikolai Haugland og Amalie Pallesen.


Elevene Hanne Nilsen, Andrea Johnsen (18) og Henrik Storm Henriksen (18) skal alle opptre, og sier at det kjekkeste med å være med på dette, er å få samarbeide med elever fra andre linjer også. Det er totalt 85 elever som deltar fra blant annet drama- og danselinja.

Tverrfaglig prosjekt

– Dette er et tverrfaglig avsluttende prosjekt og det skal være forestillinger hele neste uke, med premiere tirsdag 20. november. Alle elevene
får vurdering i dette, og forestillingen skal være her på skolen. Musikalen er skrevet av lokale musikere spesielt for oss, forteller Gunhild van Zanten Magnussen, som er avdelingsleder i medier og kommunikasjon, medieproduksjon og prosjektleder.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKAL OPPTRE: Her er tre av elevene som skal opptre. Fra venstre: Henrik Storm Henriksen, Andrea Johnsen og Hanne Nilsen.

Henriette Julie Torgersen (18), Beatrice Buksnyte (18) og Yngve Drangsholt (18) har ansvar for bilde under musikalen, og de har også litt blandede følelser før det hele braker løs.

– Vi er litt stressa fordi det er veldig mye å gjøre. Det er mange små detaljer som skal på plass, men samtidig gleder vi jo oss veldig, sier Torgersen til Sandnesposten.

Skrevet av en ansatt

– Det er jo helt nytt i år at det er en nyskrevet musikal, som har blitt skrevet av en av skolens ansatte, Bernt Sverre Kvam. Han har skrevet musikken, mens Tor Salomonsen som ikke er ansatt hos oss har skrevet manus og sangtekster, sier Ragnhild Thoring som har ansvar for regien.

Musikalen handler om et barnehjem der barna får mat og klær og blir lovet utdanning, men istedenfor å lære noe nyttig, må de pugge og arbeide. Likevel finnes det lysglimt i musikalen der vennskap blir skapt mellom barna.

– Vi fikk tekst og sangene og så har vi jobbet ut ifra det. Da har vi satt sammen scener og ting elevene skal gjøre på scenen. Det viktigste er at alle elevene har noe å gjøre, og nå gjør vi siste endringer før premieren, forteller Thoring.

Forestillingene skal fremføres på Vågen videregående skole på følgende dager:

  • Tirsdag 20. november klokka 19.00
  • Onsdag 21. november klokka 19.00
  • Torsdag 22. november klokka 19.00
  • Fredag 23. november klokka 19.00
  • Lørdag 24. november klokka 15.00 og 18.00

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...