Valgt til viktig jobb i nye Sandnes Høyre

Arne Norheim skal finne ordførerkandidaten

SPEIDER: Arne Norheim er utpekt til å finne partiets beste toppkandidat til kommunevalget i 2019. Foto: Frode Olsen

Årsmøtet i Sandnes Høyre bestemte at rutinerte Arne Norheim skal lede komiteen som skal finne partiets ordførerkandidat til kommunevalget i 2019. Rektor ved Sandnes læringssenter, Harald Nedrelid, ble også valgt inn som ny styreleder etter Guttorm Stangeland.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 07.02.2018 kl 06:39

Sandnes Høyre holdt tirsdag kveld årsmøte på Hotel Residence. Der valgte medlemmene både nominasjonskomite, og hvem som dermed skal sitte med hovedansvaret for å peke ut best skikket ordførerkandidat til kommunevalget i 2019.

Arne Norheim takket ja til den vanskelige jobben. Med seg på laget får han Irene Tuxen, Kenneth Idsøe og Per Magne Pedersen. Sammen med Unge Høyre og Senior Høyre, skal kvartetten skape laget som kan gjenvinne oppslutningen Høyre manglet ved sist kommunevalg.

– Den viktigste jobben blir å finne den rette ordførerkandidaten. Den personen kommer til å bli avgjørende for valgresultatene i 2019. Vi har allerede pekt ut fem-seks personer vi anser som interessante. Ordførerkandidaten er det aller viktigste, og helt naturlig at vi får på plass aller først. Når jeg først takker ja til å sitte i denne jobben, så tar jeg den på høyeste alvor, sier den rutinerte Høyre-politikeren.

De klare kandidatene

Årsmøtet i Sandnes Høyre var også et stiftelsesmøte mellom partiets avdelinger i Forsand og Sandnes. Sandnesposten gjorde det for flere uker siden klart at ordfører i Forsand, Bjarte Sveinsvoll Dagestad, stiller seg positiv til status som ordførerkandidat dersom han blir forespurt av nyvalgte Arne Norheim.

– Det er ingen hemmelighet at jeg fremover har et ønske om å bidra i nye Sandnes Høyre. Jeg har også meldt inn at dersom nominasjonskomiteen spør, så stiller meg positiv. Jeg har en sterk motivasjon, men i hvilken form, og om jeg blir spurt, er selvsagt for tidlig å spekulere rundt, sier Dagestad.

(Artikkelen fortsetter under artikkelen)

SAMMENSLÅING: Årsmøte i Sandnes Høyre var samtidig et stiftelsesmøte. Her skriver Bjarte Sveinsvoll Dagestad fra Forsand under på det historiske dokumentet sammen med Guttorm Stangeland fra Sandnes. Foto: Frode Olsen

Det flere spekulerer rundt er om nåværende gruppeleder, Thor Magne Seland, ønsker og er motivert for en ny periode i lederstolen. En travel jobb, og forrige kommunevalgs svake resultat, er momenter som gruppelederen garantert ta med i sin vurdering.

– Jeg velger å avgi mitt svar til nominasjonskomiteen dersom jeg blir spurt, sier Seland om den saken.

Ved en titt bak Bjarte Sveinsvoll Dagestad og Thor Magne Seland, finnes det to naturlige kandidater i Leiv Rune Mjølsnes og Kenny Rettore. Solgull Klette kan seile opp som «dark horse» i sammenhengen, og andre kan komme til.

Fremdeles tidlig

Bystyrekandidat og medlem av Utvalget for byutvikling, Leiv Rune Mjølsnes, sier til Sandnesposten at han har et åpent sinn.

– Alle som driver med politikk vil gjerne påvirke og sitte med makt. Det er vel svaret på spørsmål om jeg stiller meg positiv dersom jeg blir forespurt. Når det er sagt, blir meget viktig at vi nå setter sammen et solid lag. Ordførerkandidaten må ha full støtte bak seg, sier Mjølsnes.

Kenny Rettore er etter hvert blitt en erfaren politiker. I overgangen til 2018 har han pendlet mellom USA og Norge. Den tidligere friidrettsutøveren har nettopp takket ja til et nytt verv i Sandnes IL, og med fire barn må han eventuelt gjøre tøffe prioriteringer dersom han skal innta stolen som partiets leder i Sandnes.

– Jeg driver også et internasjonalt selskap, som medfører noe reisevirksomhet. Det er hyggelig om jeg blir forespurt, og vil da eventuelt ta stilling til eventuelle prioriteringer som må gjøres, sier Rettore.

Harald Nedrelid ble klappet inn som ny styreleder etter Guttorm Stangeland. Sistnevnte takket for seg etter sju år som leder. Det betyr ikke at han er ferdig med politikken. Tvert i mot.

– Jeg uttrykker et ønske om å jobbe mer direkte med politikken. Gjerne innen oppvekst og levekår. Det er for eksempel mye ugjort i skoleverket, sier Guttorm Stangeland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NY STYRELEDER: Guttorm Stangeland (t.v) ønsker å jobbe mer direkte med politikken i fremtiden. Her ønsker han Harald Nedrelid velkommen som ny styreleder fro Sandnes Høyre. Foto: Frode Olsen

Harald Nedrelid er på ingen måte en førstereisgutt. Rektoren har fire år bak seg som styremedlem, og kjenner godt til prosessene.

– For mitt vedkommende vil jobben dreie seg om å være delaktig i å sette en agenda, samt stake ut en kurs. Jeg ønsker å bidra til at Sandnes Høyre er tydelige i vår politikk. Velgerne skal vite hva de får når de stemmer Sandnes Høyre. Nå starter jobben med å vinne valget om to år. Dette skal vi gjøre i fellesskap, sier Nedrelid.

Slik ble den nye styresammensetningen og valgkomiteen i Sandnes Høyre.

Harald Nedrelid leder 1 år, ny
Sissel Vikse Falch 1. nestleder 1 år, ny
Tage Pedersen 2. nestleder 2 år, ny
Irene Tuxen kasserer 2 år, ny
Anne Grethe Brandal styremedlem/studieleder 2 år, ny
Wiggo Gilje styremedlem/Kommunikasjon 1 år, ny
Hanna Rovik sekretær 2 år, ny
Sander Olsen styremedlem, medlemregisteransvar 1 år, ny
Torgeir Kvalberg styremedlem 2 år, ny

Anaida Ajanic 1. varamedlem 1 år, ny
Arve Oftedal 2. varamedlem 1 år, ny
Renate Thunem 3. varamedlem 1 år, ny
Shirish Awasthi 4. varamedlem 1 år, ny
Guttorm Stangeland 5. varamedlem 1 år, ny

Valgkomité
Kenny Rettore
Trond Haukelid
Anne Cathrin Østebø

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...