Vannkvaliteten i Luravika er ikke akseptabel

Sandnes kommune har nettopp gjort ferdig sin 3. analyse av vannkvaliteten i Sandnes. Flere steder er vannkaliteten ikke tilfredstillende eller mindre god.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.08.2018 kl 12:17

Ferske målinger viser at flere steder ikke har akseptabel kvalitet på badevannet.

– Begge stedene i Vågen, men også ved Luravika strand er resultatet ikke tilfredstillende, sier Mette Aanestad, rådgiver for miljørettet helsevern i kommunen.

Stokkelandsvannet v/ballplass, Flassavatnet og Rissebærstraen er i kategorien mindre god.

– Den dårlige vannkvaliteten skyldes sannsynligvis de store nedbørsmengdene vi har hatt de siste dagene. Jeg har også fått beskjed fra IVAR om overløp som gikk ut i Lurabekken i går kveld. Informasjon om dette vil bli lagt ut på kommunens hjemmeside. Vi krysser fingrene for at oppfølgingsprøvene er bedre, sier Aanestad.

Torsdag kom svarene fra oppfølgingsprøvene tatt 1. august.

Luravika har fått bedre kvalitet og er i kategorien mindre god med en måling på 340 cfu/100 ml. Luravika strand har derimot fremdeles mer enn 1500 cfu/100 ml og er i kategorien ikke akseptabel.

Det er derfor satt opp skilt med «bading frarådes». Dette vil bli stående til vannkvaliteten er bedre.

Det blir tatt prøver fra Luravika i dag og i morgen også. Det er IVAR IKS som tar disse.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...