Sandnesposten A/S

Vant «Norges dyrehelt»

VENNER: Både hest og eier trives på tur. Foto: Tom Gøran Haukalid

Hesten Lykke vant prisen «Norges dyrehelt» for betydningen hun har hatt for eier Eirin Larsen (22).

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.02.2018 kl 09:30

Prisen deles ut til et dyr som har utgjort en forskjell for dyr eller mennesker rundt dem. Alle dyr, eller «helter» kan delta. Det skal kåres 10 vinnere i en periode på 10 uker, hvor det etterpå skal kåres en hovedvinner blant disse. Eirin Larsen og Lykke vant i uke 3. Prisutdelingen er det Agria dyreforsikring som står bak.

– Hva betyr prisen for deg?

– Jeg har jo alltid visst at hun er en dyrehelt, men å få den prisen, å få det bekreftet, og at de også syns hun er en dyrehelt på grunn av det hun har gjort for alle andre, det betyr mye.

– Hva er det som er så spesielt med henne?

– Hun er liksom bare så grei, hun er med på alt uansett, det er aldri noe problem. Hun tar også veldig fort til seg hvordan folk er og hvilket nivå de er på. Jeg hadde nylig ei som skulle lære seg å ri på henne, da skulle vi prøve å trave, og til å begynne med gikk hun veldig fort, men så skjønte hun, «okey, hun her har ikke helt balanse» og da tilpasset hun seg, sier Sandnes-jenta.

Lykke er med på det meste. Enten det er skiturer, strandturer, bueskyting, barnebursdag eller utdrikningslag. Larsen har tidligere slitt med angst og depresjon, og Lykke var det som fikk henne opp om dagene.

– Hva har Lykke betydd for deg?

– Alt. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten henne. Når jeg fikk henne følte jeg egentlig ikke vi hadde så god kjemi, men etter hvert som vi ble bedre kjent, vet jeg jo alt. Vi snakker jo, eller det er jo rart å si at vi snakker, men vi gjør jo det, hvis hun vil noe skjønner jeg det med en gang.

Lykke var 15 år når Eirin Larsen overtok henne. Hesten har skjeve forbein, og legene hadde sagt at hun trolig ikke ville få et godt liv. Larsen ga det en sjanse, og det angrer hun ikke på i dag:

– Når jeg kommer inn i stallen med henne - det går ikke an å ikke bli påvirket av henne og humøret hennes, hun er alltid glad, du glemmer alt rundt, og så har du det bare gøy i et par timer uten å tenke på noe.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...