Varaordføreren ber Wirak og Borgli sette fart på tunnelarbeidet

TUNNELL: Varaordføreren i Forsand, Tore Hans Mikkelson (Sp), forventer at sandnespolitikerne setter fart på prosessen med å få bygget tunnel mellom Espedal i Forsand og Frafjord i Gjesdal kommune. Foto: Roar Larsen

Varaordføreren i Strand, Tore Hans Mikkelson (Sp) forventer at Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) og varaordfører Pål Morten Borgli (Frp) begynner arbeidet for å få på plass en tunnel mellom Espedal og Frafjord allerede nå.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

SAMFERDSEL: Varaordføreren i Forsand, Tore Hans Mikkelson (Sp) er også leder i Ryfylkeporten, venneforeningen til den foreslåtte tunnelen mellom Frafjord og Espedal. Mikkelson håper nå at den kommende sammenslåingen mellom Sandnes og Forsand nå kan sette fart på planene om en tunnel som skal knytte sammen Forsand og Gjesdal. Det skriver Stavanger Aftenblad.

Tunnelen ble tatt ut av Ryfast-pakken for mange år siden, men inngår som en del av intensjonsavtalen mellom Sandnes og Gjesdal. Rundt 65 av de 730 millionene prosjektet antas å koste, er allerede på plass. Samferdselsutvalget i fylkeskommunen har også bedt administrasjonen om å se på forskjellige finansieringsløsninger.

Ifølge Stavanger Aftenblad skal en revidert reguleringsplan for tunnelen legges fram til sommeren. Overfor avisen poengterer Mikkelson at han forventer at den politiske ledelsen i Sandnes går i bresjen for prosjektet.

– Vi har virkelig forhåpninger til at Sandnes kommune står på for denne tunnelen nå. Prosjektet må ikke legges på vent til Nye Sandnes er en realitet i 2020, sier Mikkelson til Aftenbladet.

Da Sandnesposten snakket med varaordfører Borgli samme dag som det ble kjent at Stortinget kommer til å godta sammenslåingen, tok han selv opp tunnelen:

– Vi må jo ha kommunikasjon i den nye kommunen. Jeg ser for meg at vi på sikt også kan få gang på Espedal-Frafjord-tunnelen. Da har vi en komplett region, sa Borgli og la til at «skulle Gjesdal finne ut at de vil se på et samarbeid med Sandnes og Forsand er det bare å begynne å sprenge».

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...