Variabelt Blink-vær i vente

INGEN REPRISE: Det var vått da skistjernene gikk langløpet i fjor. Heldigvis tyder ikke værmeldingen på at det blir reprise på nedbørsmengdene i år. Foto: Bjarte Espedokken, Gjesdalbuen

Sandnesposten tok en prat med meteorologisk institutt i Bergen for å finne ut om det kommer like mye nedbør som det tidvis gjorde i 2016. Det er heldigvis lite sannsynlig.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

De med planer om å følge Blinkfestivalen som publikum bør ifølge meteorologisk institutt helgardere seg. Likevel ser prognosene bedre ut sammenlignet med fjorårets monsternedbør under Blink Classics. Det sier meteorolog Haldis Berge til Sandnesposten.

– Prognosene vi sitter på nå er relativt sikre. Når det er sagt er vinterværet langt enklere å melde. Da har vi et større apparat i sving, så det er jo alltid lov å håpe på det aller beste, sier hun.

Regnvær torsdag

Meteorologen forteller at værvarselet for onsdag er relativt bra, og trolig vil langløpene fra Ålgård til Sandnes gå uten nedbør.

– Første halvdel ser i det minste bra ut. Andre halvdel kan inneholde noen byger, men ikke utover det normale, sier Berge.

Torsdagen ser noe verre ut med tanke på himmelens lumske hensikter. Da blir det dessverre regnvær.

– Det første regnværet skal etter våre målinger komme natt til torsdag. Denne dagen blir relativt grå med regn. Det kan hende vi får noen oppholdstimer, men likevel en grå sommerdag, sier hun.

Variabelt i helgen

Ifølge meteorologen vil fredag og lørdag være relativt like når det kommer til været.

– Disse to dagene blir været variabelt. Skiftende skydekke med regnbyger. Noen byger kan bli kraftige, men det vil også forekomme perioder med opphold og faktisk litt sol. Her bør folk som skal på festival være beredt på at været blir skiftende. Vi får en relativt svak vind fra sør på fredag. Den dreier til sørvest på lørdag. Og igjen, det er jo lov å håpe på et enda bedre varsel enn det vi melder, sier Haldis Berge.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...