Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Vatne Bokhandel legger ned

TRIST DAG: For daglig leder Elisabeth Smalås var torsdag en trist dag. Onsdag kveld kunngjorde Vatne bokhandel at butikken i Langgata legges ned. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Daglig leder Elisabeth Smalås måtte nylig gi kundene den triste beskjeden om at Vatne bokhandel i Langgata legger ned.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2018 kl 11:15

«Vatne bokhandel starter 1. november opphørssalg. Vi er takknemlige for tiden vi har fått vært i gaten, og den gode mottagelsen vi har fått. Vi ønsker også å si tusen takk til alle våre trofaste kunder, og beklager at dette ikke var nok».

Det sto på Facebook-siden til Vatne Bokhandel i forkant av nedleggelsen.

Daglig leder Elisabeth Smalås forteller til Sandnesposten at det er summen av mye som ligger bak avgjørelsen. Hun overtok som daglig leder i 2016 da Ivar Andreassen etter lang tids leting fant den rette kjøperen som ønsket å overta driften.

Men nå er det altså snart slutt.

– Dette har presset seg fram over tid. Det er en tøff bransje å drive i. Konkurransen mot de store kjedene er hard, netthandel blir mer og mer vanlig, mange forlag selger egne bøker på nett og lydboktjenester på mobil gjør det stadig vanskeligere for oss å drive. Nå velger vi å avvikle driften, før det blir for galt, sier Smalås.

Vatne bokhandel har, i motsetning til mange kjedebaserte bokhandlere, lenge vært kjente for å fremme lokale forfattere. Nå blir trolig veien inn i salgshyllene enda tyngre for lokale forfattere i området.

– Hvordan har responsen vært på nyheten om at dere legger ned?

– Mange har vært innom og gitt uttrykk for at de synes det er trist. Vi har fått mange tilbakemeldinger via Facebook også, sier Smalås.

Fra og med 1. november er alle boktitler satt ned i pris. Men når bokhandleren stenger dørene, er usikkert.

– Vi får se litt an når siste åpningsdag blir, sier hun.

LEGGER NED: Vatne Bokhandel melder på sin Facebook-side at de starter opphørssalg i dag. Foto: Andreas Dirdal Kydland


SLUTT: Brunt papir i vinduene til Vatne bokhandel med budskapet om «opphørssalg».

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...