Vatne Bokhandel overtar butikk i Egersund

UTVIDER: Elisabeth Smalås ved Vatne Bokhandel ekspanderer driften til Egersund. Foto: Privat

Lokale Vatne Bokhandel tar over NMS Bok & Musikk i Egersund etter at butikken sto i fare for å bli nedlagt.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 04.04.2017 kl 11:09

I slutten av oktober 2016 ble det dannet en aksjonsgruppe på Facebook som het «Vi som vil beholde NMS Bok & Musikk» i Egersund. Dette stod på Facebook:

«Det er med sorg vi har fått vite at NMS Bok & Musikk i Egersund står i fare for å måtte legge ned driften. Forretningen har et vareutvalg vi ikke finner andre steder i byen, og vi trenger NMS Bok & Musikk i hjertet av Egersund, både som treffsted og som bokhandel! Til NMS sentralt; Vennligst la oss få beholde denne perlen av en butikk i Okka by.»

Ser et behov

Vatne Bokhandel overtar nå NMS sin bokhandel.

– Hvorfor tør dere dette, Elisabeth Smalås, sjef for Vatne Bokhandel?

– Jeg tror gjerne det er behov for en privateid bokhandel i Egersund også, i tillegg til bred kristen litteratur. Jeg tror det er rom for dette, sier Smalås.

Vekker begeistring

Selv overtok hun Vatne Bokhandel i fjor høst. Etter 35 års drift overtar altså Vatne Bokhandel i Sandnes sammen med Berit Tveida den kristne bokhandelen i hjertet av Egersund.

Butikken ble overtatt den 1. april. Berit Tveida fortsetter som daglig leder og medeier i det nye selskapet som heter Vatne Bokhandel Egersund AS. Butikken vil fortsette som før med et bredt utvalg i kristen litteratur, men vil også få en del nye varegrupper for å gjøre utvalget mer komplett. Daglig leder Berit Tveida er svært fornøyd.

– Vi er veldig glade for dette. Det er jo veldig kjekt, sier hun om at Vatne Bokhandel har reddet butikken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...