Veislakt får ny vokalist og slipper ny låt

NY VOKALIST: Dette er Veislakt, bak fra venstre Mads Arild Hamre, Kenneth Mydland. Midt f.v: Stian Askeland, Tommy Utsola. Fremst: René Undem. Foto: Helge Knutsen

Det er spennende tider i Sandnes-bandet Veislakt. Ny plate har de ute i disse dager, ny singel ble sluppet torsdag, ny vokalist har de på plass og nylig ble de kvintett.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Låten Veislakt slapp torsdag bærer tittelen «Hanskane e av». Dette er en låt skrevet spesielt for Stavanger Oilers som sesongdebuterte hjemme mot Manglerud nettopp på torsdag.

– Dette er gjort med ny vokalist, Kenneth Mydland, på ledevokal, mens René Undem kommer til å konsentrere seg mer om gitarspillingen fremover, noe som gjør at bandet går fra kvartet til kvintett, melder Veislakt selv i en pressemelding.

Vokalist fra Sokndal

Veislakt beskriver låten «Hanskane e av» som en litt mer uortodoks supporterlåt med høyt tempo, allsangfaktor og livlige melodinlinjer.

– Låten ligger i et litt mer gladere og punkpop Veislakt-uttrykk enn det som har blitt gitt ut på platen «Sandnes Undergrunn Circus & Kabaret». Men en kan fremdeles høre bandet i sin vanlige Jærcore-sjarm. Låten kan minnes litt om DumDum Boys sitt alias Racer da de slapp låten «Bønda fra Nord» til det norske fotball-landslaget sin tur til fotball-EM i 2000.

Låten representerer også et veiskille i Veislakts historie med ny vokalist på plass.

– Kenneth er en usedvanlig energisk frontfigur bosatt i Sokndal, og har tendensen til å få publikum i fyr og flamme. Dette var noe René oppdaget da han så ham opptre en kveld i Egersund, og fant ut at hvis Veislakt skulle ha en annen vokalist, så måtte det bli Kenneth.

Som tenkt, så gjort.

Rød vinyl

Begrepet «jærcore» er blitt brukt av P3 for å beskrive musikken til Veislakt. Det innebærer at bandet spiller en blanding av hardrock, punk og metal. Og det synges selvsagt på dialekt. Denne måneden kom bandet med sitt tredje album, «Sandnes Undergrunn Circus & Kabaret». Det er, kort fortalt, en historie om et sirkus som blant annet har en menneskeetende løve, tre alkoholiserte russiske klovner og en stor, skjeggete dame.

Det er ellers elefanter i lenker, voldelig slapstick-humor og et sinnsforvirret ensemble. Det er mer metal enn tidligere fra Veislakts side.

– Vi ble veldig fokusert på det med konsept denne gangen. Det merker du med coverkunsten. Vi har blant annet ikke med bilde av bandet. I tillegg har vi gitt det ut på rød transparent vinyl, i et særdeles begrenset opplag. Såpass begrenset at vi kun har 50 igjen, og det før vi har «release-party» i helgen, sier René Undem til Solabladet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...