Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Verdensmester til Sandnes Stadion

Karsten Warholm vant gull på 400 meter hekk finalen i friidretts VM onsdag kveld. Om to uker kommer han til Sandnes. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

For første gang i historien kan publikum på Sandnes Stadion få se en mannlig verdensmester i løping i aksjon under NM i friidrett.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.08.2017 kl 13:14

– Karsten Warholm blir den første mannlige verdensmesteren i løping til å konkurrere på Sandnes Stadion, sier daglig leder for Sandnes Idrettslag friidrett, Geir Eikeskog.

Det er da også fordi ingen andre nordmenn har tatt VM-gull i en løpsøvelse tidligere. Andreas Thorkildsen har blitt verdensmester i spydkast og han deltok i NM i Sandnes både i 2002 og 2010.

Fra før av har Sandnes Idrettslag sine egne profiler, Jakob og Filip Ingebrigtsen å lokke med. De skal til sammen løpe fire distanser og være i aksjon alle dager 25. - 27. august. 800m, 1500m, 3000m hinder og 5000m skal brødrene dele på å løpe.

Eikeskog forteller at han allerede dagen etter Warholms historiske VM-gull har fått henvendelser på når stjerneskuddet skal løpe og om det er mulig å sikre seg billetter.

– Det er bra for NM og bra for hele friidrettsnorge at vi får slike prestasjoner. At det skjer i en så prestisjefylt konkurranse som 400 meter hekk er enormt og løfter hele friidretten. Det tror jeg også vil vise igjen på tribunen i NM, sier Eikeskog.

Nøyaktig når Warholm og Team Ingebrigtsen er foreløpig ikke spikret. Påmeldingsfristen går heller ikke ut før i neste uke.

Da Sandnes idrettslag arrangerte NM i 2010 var det rundt 10.000 tilskuere innenfor portene. Arrangøren regner med det blir flere i år.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...