– Vi behandler ikke saker på bakrommet i Sandnes kommune

OPPGITT: Kenny Rettore er oppgitt over varaordfører Pål Morten Borgli og det han mener er posisjonens sviktende behandling av saken. Foto: Andreas Kydland

Kenny Rettore (H) sier at saken for Høyre ikke handler om Sandnes Ulf. De mener det dreier seg om at posisjonen vedtok en sak uten alle fakta på bordet. Rettore beskylder Pål Morten Borgli (Frp) for å ikke å ha satt seg skikkelig inn i saken før den ble vedtatt.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Bystyrerepresentant Kenny Rettore (H) sier verken han eller noen andre i opposisjonspartiene kjenner seg igjen i saken slik Pål Morten Borgli beskriver den.

Les også – Høyre er kun ute etter å ødelegge for Sandnes Ulf

– Høyre har vanskelig for å tro at en som har vært heltidspolitiker i flere år, ikke husker viktige fakta i en sak han har vært sterkt engasjert i. Det kan jo være bevisst handling for å dra blikkene bort fra sakens kjerne. Vi forstår at det kan være belastende for Borgli, at Ulf flere måneder etter vedtaket ble fattet i bystyret, fortsatt ikke kan starte byggingen. Det er særdeles synd på Sandnes Ulf som trodde alt var i mål i høst. Det trodde også vi i Høyre, inntil nå, sier Rettore.

Helt ukjent for Høyre

Rettore sier at Sandnes Høyre var helt ukjent med at det fortsatt er utfordringer rundt fordelingen av kostnader mellom kommunen og Sandnes Ulf.

– Det må posisjonen ta fullt ansvar for. Ansvaret kan selvfølgelig ikke skyves over på Høyre. I bystyret 16. oktober ba Thor Magne Seland om utsettelse av saken, slik at rådmannen kunne svare på en rekke uavklarte spørsmål, blant annet eventuelle ukjente rekkefølgekostnader for Sandnes kommune. Opposisjonen var enig, og utsettelsesforslag ble lagt frem. Borgli og posisjonen sa da at det hastet for Ulf å komme seg videre, og at posisjonen ikke vill utsette saken til alle fakta var på bordet, sier Rettore.

Les også: Ber om nye ti millioner kroner

Høyre og Rettore sier de andre gruppelederne i opposisjonen stilte seg bak Høyres utsettelsesforslag, nettopp på grunn av mangelfull informasjon.

– Vi behandler ikke saker på bakrommet i Sandnes kommune. Det er bare å sjekke på TV- Sandnes sine opptak fra bystyremøtet. Etter 20 minutter redegjør Thor Magne Seland klart og tydelig at vi mangler informasjonen. Hele opposisjonen var enig, men forslaget om utsettelse falt, sier Rettore.

Aldri snakk om Ulfs andel

Gruppeleder i Høyre, Thor Mange Seland, har sin tydelige oppfatning av det ordføreren informerte gruppelederne om.

– Ordfører informerte om kommunens utgifter vedrørende rekkefølgekravene til egen flerbrukshall på området. Jeg mener det var i størrelsesorden rundt to millioner kroner. Det ble aldri nevnt at Sandnes kommune skulle komme i en situasjon hvor det ble aktuelt å skulle betale for andelen som tilfaller Sandnes Ulf, eller at vår andel kan bli høyere. Oppi alt dette er det jo mest synd på klubben som ikke kommer i gang med planlagt arbeid, sier Seland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...