– Vi er i trøbbel for tiden

Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes har god grunn til å være skuffet. De to siste kampene har de lyseblå tapt 0-3. Nå venter Ranheim i kvalifiseringen til Eliteserien. Foto: Rune Eikeland

Bengt Sæternes konstaterer at laget er i vansker etter sitt andre strake 3-0-tap. Men Ranheim er et lag Sandnes Ulf har skikkelig godt tak på, og det er nå motstander i kvalifiseringen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.11.2017 kl 22:35

Kjell Rune Sellin kunne sendt Sandnes Ulf i ledelsen allerede etter elleve minutter, men alene med keeper ble han stoppet av en god Fredrikstad-keeper, som avverget med en god beinparade. Like før halvtimen var spilt var Sellin på farten igjen; denne gangen med et volleyforsøk fra 16-meterstreken som gikk like over.

Fredrikstad, som spilte for tilværelsen i divisjonen, var tydelig preget av stundens alvor. Men når Sandnes Ulf misbruker sine sjanser, er det typisk at det andre laget setter sin første sjanse.

Slik gikk det også denne gangen.

Svakt forsvarsspill av Jasmin Bogdanovic og resten av Sandnes Ulf-spillerne etter en corner forærte Shola Akidyemi en alle tiders mulighet til å sende hjemmelaget i ledelsen. Fra kloss hold banket han ballen i nettet til 1-0.

Bare tre minutter etter satt ballen i nettet bak Sahlgren igjen. Denne gangen på et frispark fra 16,2 meter. For nærme til å skyte over muren, derfor satte Ulrik Flo den i keeperhjørnet. Her burde nok Sahlgren hatt bedre kontroll på situasjonen og stått bedre plassert.

Sandnes Ulf klarte egentlig aldri å trykke Fredrikstad skikkelig bakpå, heller ikke i andreomgangen. Innbytter Roger Ekeland hadde en stor sjanse alene med keeper, men Fredrikstads keeper hadde en meget god dag på jobben og reddet nok en gang med beina. Roy Miljeteig, også han inn fra benken, hadde også en stor mulighet – men igjen; keeperen til hjemmelaget klarte å holde buret rent.

Fredrikstad punkterte kampen på en kontring og dermed ble Sandnes Ulf ydmyket med 3-0. Sandnes Ulf har nå tapt med samme siffer i to kamper på rad før kvalifiseringsspillet starter neste søndag, 12. november, borte mot Ranheim.

Sandnes Ulf har vunnet de fem siste kampene mot Ranheim uten å slippe inn mål. På de siste ni kampene mot Ranheim har Sandnes Ulf vunnet sju og spilt to uavgjort. Vi må helt tilbake til 2010 for å finne sist Sandnes Ulf tapte mot trønderne.

Sandnes Ulf måtte klare seg uten Nicolai Geertsen (kne) og Vidar Nisja (familiære årsaker). Han blir ikke med i kvalifiseringsspillet heller, bekrefter trener Bengt Sæternes, som var langt nede etter et nytt 3-0-tap.

– Vi har trøbbel for tiden, slipper inn for lette mål og setter ikke sjansene våre. Da blir det tøft å vinne fotballkamper, sier Sæternes til Sandnesposten.

– Vi må bare erkjenne at vi ikke er i form. Utfordringen vår er å finne ut hvorfor det ikke stemmer for tiden.

– Er dette først og fremst en mental ting at dere sliter nå?

– Jeg vil si at det er en blanding. Det er en jevn liga, og hvis vi senker oss litt så taper vi. Det er et godt stykke opp til det nivået vi har vært på tidligere i år, det må vi bare erkjenne.

– Kan vi forvente drastiske endringer inn mot Ranheim-kampen?

– Ja, det kan det bli. Vi må finne ut av dette og jobbe hardt på trening for å snu denne trenden.

– Er du fornøyd med sesongen under ett?

– Nei. Tredjeplass høres finere ut enn femteplass, men tredjeplass er ikke godt nok det heller når vi sikter mot opprykk.

– Er du tross skuffelsen mot Fredrikstad litt fornøyd med at dere møter Ranheim, et lag dere har veldig godt tak på historisk sett?

– Normalt, hvis vi er i normal form så kunne du kanskje sagt det. Men i kvalik er det vanskelig å snakke om det. Kvalikkamper er ren bonus. Vi står kanskje godt til dem, men vi må erkjenne at vi er i utfordrerposisjon nå, sier Sæternes.

1. divisjon fotball, menn
Fredrikstad stadion, 5. november
Fredrikstad 3 (2)
Sandnes Ulf 0 (0)
Mål: 1-0 Shola Akidyemi (33), 2-0 Ulrik Flo (36), 3-0 Joona Veteli (82)
Gule kort: Axel Kryger, Sandnes Ulf, to til Fredrikstad
Tilskuere: 4141
Sandnes Ulf (4-3-1-2):
Saku-Pekka Sahlgren – Viljar Vevatne, Mads Nielsen, Jasmin Bogdanovic, Kenneth Sola – Axel Kryger, Tomas Kristoffersen (Roy Miljeteig fra 46.), Remi Johansen – Kristian Brix – Kjell Rune Sellin (Roger Ekeland fra 59.), Oddbjørn Skartun (Kent Håvard Eriksen fra 59.)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...